Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 27ης ΜΑΪΟΥ 2013


Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 27ης Μαΐου 2013, ήταν η αποδοχή του αιτήματος ιδιωτικής εταιρείας για ένταξη της δράσης επιχειρηματικού πάρκου στο Oλοκληρωμένο Πρόγραμμα Αστικής Ανάπτυξης (ΟΣΣΑ) και χρηματοδότηση, μέσω του προγράμματος Jessica. Η συγκεκριμένη δράση θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της πρώην Βαμβακουργίας Χίου, η οποία έχει χαρακτηρισθεί ως βιοτεχνική, και θα συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης μας.
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση για το έργο: «Επισκευαστικές εργασίες στο Δημοτικό Στάδιο Χίου», προϋπολογισμού 28.000 ευρώ, προκειμένου να διεξαχθούν οι 26οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου, τον Οκτώβριο του 2013.
Επίσης αποφασίσθηκε η ανάθεση εργασιών (καθαρισμός των φυτών και του περιβάλλοντα χώρου), για τη συντήρηση του «Βοτανικού Κήπου Αιγαίου», προϋπολογισμού 12.000 ευρώ και η δωρεάν παραχώρηση στο 4o Δημοτικό σχολείο Χίου ενός δημοτικού οικοπέδου, που βρίσκεται δίπλα στο 4o Δημοτικό Σχολείο Χίου, προκειμένου να εξυπηρετήσει τη στέγαση του 12ου Νηπιαγωγείου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την επιβολή τέλους ελεγχόμενης στάθμευσης, περιμετρικά του κήπου της πόλης, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι δημότες μας και να έχουν δυνατότητα στάθμευσης στο κέντρο της πόλης μας.
Συζητήθηκε το θέμα της ανάληψης πρωτοβουλιών για τον Ανάβατο κι αποφασίσθηκε να κληθεί η Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, προκειμένου να συνδράμει στην προσπάθεια στήριξης του μνημείου του «Μυστρά του Αιγαίου» και με τη συνεργασία των βουλευτών μας και του Αντιπεριφερειάρχη, να πραγματοποιηθεί θεματική συνεδρίαση του Δ.Σ. για το ζήτημα αυτό.
Επίσης στη συνεδρίαση αποφασίσθηκαν οι εγκρίσεις κανονισμού α) για την κατάληψη κοινοχρήστων χώρων, και β) για την υπαίθρια διαφήμιση,  προκειμένου να ελεγχθεί η αυθαίρετη και άναρχη κατάληψη και να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης μας.
Τέλος το σώμα αποδέχθηκε την πρόταση για τη δημιουργία ΜΗΤΡΩΟΥ ΧΙΩΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ – ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΩΝ, με σκοπό την προώθηση αυθεντικών χιώτικων χειροτεχνημάτων στην τοπική αγορά, τα οποία θα διατίθενται, ως αναμνηστικά, σε επιλεγμένα σημεία και θα διαθέτουν σήμα γνησιότητας.
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. - εκτός ημερήσιας διάταξης - το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τη στήριξή του και την έκδοση ψηφίσματος:
Α) στους εκπαιδευτικούς για τον αγώνα τους, εν όψει της επερχόμενης κατάργησης σχολικών μονάδων και οργανικών θέσεων και
Β) στους υπαλλήλους της ΔΟΥ Χίου για την υποβάθμιση και αποψίλωση της υπηρεσίας στο νησί μας, που την οδηγεί σε κατάργηση.
Εκτός ημερήσιας διάταξης αποφασίσθηκε τέλος η παράταση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» έως 30 Σεπτεμβρίου 2013.