Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΛΑΔΟ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ! ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΤΟΥΣ !


ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΣΥΡΙΖΑ) και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ οδήγησαν ένα ολόκληρο κλάδο σε αδιέξοδο!
Τιμώρησέ τους!
Αγώνας τώρα με σχέδιο, οργάνωση, και προοπτική σύγκρουσης.
Ολοκληρώθηκε η συνέλευση στην ΕΛΜΕ Χίου. Υπερψηφίστηκε η εισήγηση που διαμόρφωσε η πλειοψηφία στο ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, «Συνεργασία»(ΣΥΡΙΖΑ), «Παρέμβαση») για απεργία την Παρασκευή (17/5) και πενθήμερη απεργία από τη Δευτέρα 20/5 μέχρι και την Παρασκευή 24/5.
Η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα (ΠΑΜΕ) έβαλε τη θέση για 48ωρη απεργία 16 και 17 Μάη με νέα ΓΣ στις 17/5, η οποία θα εκτιμήσει τις διαθέσεις στον κλάδο και την περαιτέρω κλιμάκωση, και συνέλευση των Προέδρων στις 18/5. Το ΠΑΜΕ παράθεσε το σύνολο του πλαισίου πάλης που αφορά την εκπαίδευση αλλά και το σύστημα που γεννά αυτές τις πολιτικές, την ΕΕ και τις ντόπιες κυβερνήσεις που το υπηρετούν καταδικάζοντας την πρακτική του ενός μόνο αιτήματος που αφορά τις ώρες εργασίας των εκπαιδευτικών, την πολιτική υπονόμευσης των απαραίτητων συμμαχιών από την ηγεσία της ΟΛΜΕ καθώς και της απουσίας αγωνιστικής προετοιμασίας του κλάδου για μήνες.
Για μια ακόμη φορά φανατικοί υποστηρικτές της πρότασης της ΟΛΜΕ για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες με στενό πλαίσιο πάλης, ήταν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ με τις δυνάμεις της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ. Οι του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκαν όταν ισχυρίστηκαν ότι «για λόγους επικοινωνιακούς» πρόσθεσαν κι άλλα αιτήματα στο πλαίσιο πάλης (πειθαρχικό, αξιολόγηση, απολύσεις) πέρα των ωρών εργασίας, ενώ άφησαν και πάλι στο απυρόβλητο την πολιτική της ΕΕ που ως γνωστό στηρίζουν.
Εκσφενδόνισαν ασύστολα ψεύδη κατά του ΠΑΜΕ ότι έβαλε τελευταία στιγμή την «διασπαστική απεργία» της Τρίτης (14/5), ενώ το ΠΑΜΕ από την πρώτη στιγμή πρότεινε άμεσα απεργία την επόμενη της κήρυξης της επιστράτευσης.
Ότι το ΠΑΜΕ άλλα λέει στην ΟΛΜΕ και άλλα στις ΕΛΜΕ(!) τη στιγμή που οι πάντες γνωρίζουν για τη σταθερή και ενιαία άποψη του ΠΑΜΕ στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Ότι εφόσον η Ομοσπονδία Γονέων πήρε θέση στήριξης της ΟΛΜΕ, κακώς το ΠΑΜΕ ισχυρίζεται ότι η ΟΛΜΕ δεν φρόντισε για τις συμμαχίες με τους γονείς των μαθητών λες και έτσι εξασφαλίστηκε και σφυρηλατήθηκε έτσι στην ουσία η συμμαχία και  η ενότητα με τους γονείς.
 Ότι ούτε λίγο ούτε πολύ οι δυνάμεις  του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκαν ότι το παν είναι η Ομοσπονδία, που η κυβέρνηση επιχειρεί να διαλύσει και όποιος καταφέρεται ενάντια στην ΟΛΜΕ, όποιος δηλαδή κάνει κριτική στην ΠΑΣΚ, στη ΔΑΚΕ και την ΕΝΟΤΗΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ), βλέπε ΠΑΜΕ, τότε έχει τον ίδιο στόχο με την κυβέρνηση! Έτσι νομίζουν ότι θα καταργήσουν τη συνδικαλιστική αντιπαράθεση, την ταξική πάλη και τη σύγκρουση με τις κυβερνητικές δυνάμεις μέσα στο κίνημα. Κούνια που τους κούναγε…
Όταν όμως ολοκληρώθηκε η συνέλευση και υπερψηφίστηκε η θέση της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ, φαίνεται άρχισε να τους λούζει κρύος ιδρώτας. Ζήτησαν λοιπόν από τους συναδέλφους να δηλώσουν ποιοι δεν θα πάνε στις εξετάσεις της Παρασκευής! Και μάλιστα στο στυλ «για να δούμε τώρα ποιοι ψήφισαν την απεργία και ποιοι θα την υλοποιήσουν πραγματικά»!
Σημειώνουμε επίσης τα εξής: Η απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ υπερψηφίστηκε από πολλές ΕΛΜΕ της χώρας , με μαζική συμμετοχή, την ίδια στιγμή που η ηγεσία της ΟΛΜΕ έχει δηλώσει εξαρχής ότι εφόσον υπάρχει επιστράτευση, οι καθηγητές θα επιστρέψουν στα σχολεία, ενώ η κυβέρνηση επαναλαμβάνει ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις θα γίνουν ομαλά και στην ώρα τους...
Επίσης, ενώ η απεργία που κηρύχτηκε από την ΑΔΕΔΥ αποτελούσε την ευκαιρία για μία άμεση απάντηση στον αυταρχισμό της κυβέρνησης μαζί με όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ) και η παράταξη των «Παρεμβάσεων» κάλεσαν ανοιχτά τους εκπαιδευτικούς σε απεργοσπασία! Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του προέδρου της ΟΛΜΕ το βράδυ της Δευτέρας στο «naytemporiki.gr», όπου ξεκαθάριζε ότι «οι καθηγητές δεν θα μετάσχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη». Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των «Παρεμβάσεων» στα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ χαρακτήριζαν την απόφαση της ΑΔΕΔΥ για απεργία ως «διασπαστική» και «υπονομευτική»!

Τώρα, σαν κερασάκι στην τούρτα ήρθε η απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με πρόταση των ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΣΥΡΙΖΑ), που σιγόνταρησαν και οι Παρεμβάσεις* για ακύρωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.
 Οι συνάδελφοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα από τις διάφορες δυνάμεις που παίζουν παιχνίδια με τις αγωνιστικές τους διαθέσεις και τα συμφέροντά τους. Είχαμε προειδοποιήσει γι' αυτή την εξέλιξη έγκαιρα. Κάναμε καθαρό από την αρχή ότι σήμερα το κίνημα μπορεί να δώσει απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική και στον αυταρχισμό της κυβέρνησης μόνο με ενωτικούς ταξικούς αγώνες μαζί με τους άλλους κλάδους εργαζομένων και σε συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα. Μπορεί να δώσει απάντηση μόνο με αγώνες που έχουν σχέδιο οργάνωσης, σύγκρουσης και προοπτικής. Τίποτα από όλα αυτά δεν έκανε η ηγεσία της ΟΛΜΕ, που τελικά ακύρωσε τις όποιες αγωνιστικές διαθέσεις υπήρχαν στον κλάδο οι οποίες εκφράστηκαν με τη συμμετοχή 20.000 συναδέλφων στις γενικές συνελεύσεις.
Καλούμε τους συναδέλφους να τους γυρίσουν την πλάτη γιατί αποδείχθηκε και πάλι πως ούτε θέλουν, ούτε και μπορούν να οργανώσουν την πάλη στον κλάδο με επιτυχία με βάση τις ανάγκες μας. Να στηρίξουν τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ υπερψηφίζοντας το ψηφοδέλτιο της Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας την Πέμπτη αλλά και να συνταχθούν με το ταξικό κίνημα για την ανασύνταξή του και την αποφασιστική αντεπίθεση και ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής-αντιλαϊκής πολιτικής.

*: «Στις γενικές συνελεύσεις συμμετείχαν 20.000 εκπαιδευτικοί. Οι 13.000 περίπου υπερψήφισαν την πρόταση της  ΟΛΜΕ. Απ'αυτούς οι 10.000 για το γαμώτο και 3.000 αποφασισμένοι να κάνουν απεργία που είναι μουτζαχεντίν. Συνεπώς δεν υπάρχουν όροι να πάμε σε απεργία. Επειδή όμως δεν μπορεί να μην γίνει και τίποτα, προτείνω την Παρασκευή να απεργήσουν 500 συνδικαλιστές. Οι επιτηρητές να πάνε κανονικά στα εξεταστικά κέντρα και οι υπόλοιποι που δεν εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελλαδικών να πραγματοποιήσουν συλλαλητήρια έξω από τα εξεταστικά κέντρα χωρίς να υπάρχουν απεργιακές φρουρές έξω από τα εξεταστικά κέντρα».Αγγελική Φατούρου, Εκπρόσωπος Παρεμβάσεων στο ΔΣ της ΟΛΜΕ
Δηλαδή οι Παρεμβάσεις έκαναν καθαρό ότι σε τίποτα δεν διαφέρουν από την ΠΑΣΚ, την ΔΑΚΕ και την Συνεργασία. Έκαναν ξανά καθαρό ότι εξαρχής πίστευαν ότι δεν υπήρχαν προϋποθέσεις για να γίνει η απεργία. Η τελική τοποθέτησή τους κάνει καθαρό ότι έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί επιδίωξαν να σύρουν τον κλάδο σε μια απεργία που οι ίδιοι δεν είχαν καν διάθεση να την υπερασπίσουν.
Νέστορας Ξυλάς
ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών