Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

AΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΧΙΟ


Για πρώτη φορά φέτος, στα πλαίσια εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χίου σε συνεργασία με τους φορείς του νησιού (ΕΛΜΕ, ΝΤ.ΑΔΕΔΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ& ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ) οργάνωσε διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα την Εργατική Πρωτομαγιά. Ο διαγωνισμός απευθυνόταν στους μαθητές των δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων του νησιού και στόχο είχε να πληροφορηθούν και να γνωρίσουν τα παιδιά την πραγματική ιστορία της Εργατικής Πρωτομαγιάς και να την αποτυπώσουν στο χαρτί.
Οι συμμετοχές ήταν αξιόλογες και σε αριθμό αλλά και σε επίπεδο -δεδομένου του ότι ουδέποτε είχε διοργανωθεί κάτι παρόμοιο στο παρελθόν- συγκεκριμένα έλαβαν μέρος 56 μαθητές από τις διάφορες  βαθμίδες της εκπαίδευσης και το νηπιαγωγείο της Συκιάδας με ομαδική ζωγραφική από τα παιδιά. Τα έργα αξιολογήθηκαν και βαθμολογήθηκαν από τριμελή επιτροπή, αποτελούμενη από τους Γεωργιάδου Νικολέτα, Κασαπίδου Μαρία και Μουτσάτσο Γεώργιο.
Όσα συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία βραβεύτηκαν.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
1ο Βραβείο: ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΜΑΡΙΛΕΝΑ 6ο Δημοτικό Σχολείο Χίου
2ο Βραβείο: ΜΠΑΚΛΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Δημοτικό Σχολείο Θυμιανών
3ο Βραβείο: ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ 1ο Δημοτικό Σχολείο Χίου
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
1ο Βραβείο: ΤΟΜΑΖΟΥ ΜΑΡΚΕΛΛΑ 1ο Γυμνάσιο Χίου
2ο Βραβείο: ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Μουσικό Γυμνάσιο Χίου
3ο Βραβείο: ΛΙΝΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ 1ο Γυμνάσιο Χίου
3ο Βραβείο: ΜΑΜΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ Μουσικό Γυμνάσιο Χίου (ισοβαθμία)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΛΥΚΕΙΟΥ
1ο Βραβείο: ΠΑΤΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ Τ.Ε.Λ.Βροντάδου
2ο Βραβείο: ΤΣΑΜΠΛΑΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ 1ο ΕΠΑΛ Χίου
3ο Βραβείο: ΤΟΥΜΑΖΟΥ ΑΡΓΥΡΩ 1ο ΕΠΑΛ Χίου
 Η απονομή των βραβείων έγινε την Μ. Τετάρτη, συνδυαστικά με εορτασμό της Πρωτομαγιάς που είχε οργανωθεί από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χίου στην πλατεία. Έπαινο συμμετοχής δικαιούνταν όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στη διαδικασία καθώς και ένα αναμνηστικό βιβλίο από την ΕΛΜΕ με τίτλο «λογοτεχνικές δημιουργίες», έκδοσης ΕΛΜΕ ΧΙΟΥ και ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΧΙΟΥ, ενώ αυτά που διακρίθηκαν πήραν επιπλέον ένα συμβολικό δώρο με υλικά ζωγραφικής. Στον ίδιο χώρο υπήρξε έκθεση με τα όλα τα έργα των παιδιών που έλαβαν μέρος. Οι θετικοί καρποί της πρώτης αυτής απόπειρας είναι η επιβεβαίωση για την καθιέρωση του διαγωνισμού από δω και στο εξής κάθε χρόνο.
Ευχαριστούμε τις Διευθύνσεις της Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης, τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς που στήριξαν την προσπάθεια. Τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης και φυσικά τους μαθητές που αποτύπωσαν στο χαρτί την καρδιά και την ελπίδα τους.
Για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χίου
Ο Πρόεδρος                             Ο Γ.Γραμματέας

                                                                                                                                                      Αν. Κώσταλος                                          Κων/νος Λίνας