Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΓΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ






Ορατός φαίνεται να είναι ο κίνδυνος να βρεθούν οι πολιτικοί υπάλληλοι του ΥΝΑ στο «μάτι του κυκλώνα» μέσω του νέου Οργανισμού, που συντάσσεται.

Όπως έχει γράψει, πολλές φορές, το Pireas2day.gr η ανησυχία για το εάν θα καθοριστούν θέσεις τόσες ώστε να μην βρεθούν στον «αέρα» πολιτικοί υπάλληλοι, με κίνδυνο απολύσεων, είναι διάχυτη από καιρό.


Την Κυριακή 12/5 λάβαμε και δημοσιεύουμε αυτούσιο το παρακάτω μήνυμα:

«ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ Υ.Ν.Α.

Σύμφωνα με απόλυτες διασταυρωμένες πληροφορίες, οι επιτελείς του 5ου ορόφου (δηλαδή ο Γενικός Γραμματέας - πρώην Αρχηγός και οι συνεργάτες αυτού) σβήνουν και γράφουν διάφορα μοντέλα για τον Οργανισμό, πολλά από τα οποία έρχονται σε απόλυτη αντίθεση με τις αποφάσεις της Κυβερνητικής Επιτροπής, ακόμα και με το Νόμο για την ανασυγκρότηση του Υπουργείου.

Ασφαλείς λοιπόν πληροφορίες της Κυριακής (πρωι) - είπαμε βιάζονται, γιατί μέχρι την επόμενη Πέμπτη πρέπει να είναι έτοιμος ο Οργανισμός - καταλήγουν στα παρακάτω:

Α. Το ΚΕΕΠ αποκλειστικά στο ΛΣ. Οι πολιτικοί υπάλληλοι αποχωρούν οριστικά.

Β. Ναυτική Εργασία και Ναυτική Εκπαίδευση στο ΛΣ. Οι πολιτικοί υπάλληλοι αποχωρούν επίσης.

Γ. Γενική Γραμματεία Λιμένων: Μάλλον θα είναι Γενική Διεύθυνση και όχι Γενική Γραμματεία. Το πιο πιθανό να έχει 3 ή 4 Διευθύνσεις με 1 σίγουρα στο ΛΣ.

Δ. Γενική Διεύθυνση Οικονομικών με Γενικό Διευθυντή ένστολο. Θα έχει μάλλον 3 Διευθύνσεις και καταβάλλεται προσπάθεια να δοθούν 1 το πολύ 2 Διευθύνσεις (όχι ουσιώδεις από πλευράς αντικειμένου ή κάποια μεμονωμένα τμήματα) στους Πολιτικούς Υπαλλήλους για να μετριαστεί η μεγάλη σφαγή που έρχεται με την περικοπή των θέσεων τους.

pireas2day.gr