Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

YΠΕΣ : ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60.000 ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ



Τη δέσμευση ότι θα προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες και τα κριτήρια ώστε οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ να είναι έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά αναλαμβάνει το υπουργείο Εσωτερικών μετά την  εξασφάλιση 150 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ.
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση «με τη δράση αυτή επιχορηγούνται πάνω από 60.000 άνεργες ή εργαζόμενες μητέρες ώστε να μπορούν να βάλουν τα παιδιά τους σε δημοτικούς ή ιδιωτικούς σταθμούς προκειμένου να αναζητήσουν εργασία ή να μπορούν να εργάζονται.».
Να σημειωθεί ότι, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, μετά από συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση διασφαλίστηκε η συνέχιση της χρηματοδότησης της εξαιρετικά επιτυχημένης δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» που υλοποιείται στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2007-2013 μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» και δικαιούχο την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) για τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και για το επόμενο σχολικό έτος 2013-2014 με το ποσό των 150.000.000.