Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΙΟΥ ΠΡΟΣ ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ , ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

Αριθ. Πρωτ.1150                                                      ΧΙΟΣ,  04/6/2013
ΠΡΟΣ:
Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου Χίου
     
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:           
  • Δήμαρχο Χίου
  • Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
  • Παρατάξεις Δημοτικού Συμβουλίου
  • Δημοτικούς Συμβούλους
  • Σωματεία Δύναμής μας
  • ΜΜΕ














Κύριε Πρόεδρε,
Με αφορμή τις προτάσεις σας, που κυκλοφόρησαν στα τοπικά ΜΜΕ αναφορικά με τα τροφεία των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου, σας καταθέτουμε την παρακάτω πρόταση.
Λαμβάνοντας υπόψη:
  1. τις δραματικές εξελίξεις της οικονομικής κρίσης και τη μείωση των μισθών των εργαζομένων που σε συνδυασμό με τα χαράτσια και τους φόρους έχουν αρπάξει το πενιχρό εισόδημα των εργαζομένων.
  2. Ότι αυτή την εποχή οι δομές του Δήμου και της Περιφέρειας έχουν χρέος να δώσουν και όχι να πάρουν από τους δημότες.
  3. Ότι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου είναι καταξιωμένοι στην συνείδηση των δημοτών και προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες από πολλούς ιδιωτικούς, πράγμα που πρέπει να διατηρηθεί.
  4. Και παραδεχόμενοι ότι αυτή τη δεδομένη στιγμή, τις λιγοστές παροχές που, η Τρόικα και οι κυβερνήσεις, μας επιτρέπουν να προσφέρονται στους δημότες, θα πρέπει να αξιολογήσουμε ποιοι τις έχουν περισσότερη ανάγκη, χωρίς να αποποιούμαστε βέβαια τη θέση ότι αυτά αποτελούν κοινωνικά αγαθά που θα πρέπει να προσφέρονται σ’ όλο το λαό δωρεάν.
Προτείνουμε:
    • Για εισοδήματα από 0-15.000 ευρώ μηδενική συμμετοχή, και να προηγούνται όλων, δίνοντας το μήνυμα ότι η δομή είναι για να στηρίζει αυτούς τους ανθρώπους και όχι για να βγάλει λεφτά.
    • Για εισοδήματα 15-30.000 ευρώ συμμετοχή 50 ευρώ και για εισοδήματα 30.000 και άνω συμμετοχή 100 ευρώ.
Τέλος, καλούμε το Δήμο Χίου και το Νομικό Πρόσωπο να διοχετεύσουν πόρους, να στηρίζουν, ακόμη και να δημιουργήσουν νέες δομές που θα κρατήσουν την κοινωνία και τους ανθρώπους όρθιους, περιορίζοντας άλλες δαπάνες λιγότερο αναγκαίες αυτή την περίοδο. Υποχρέωση της Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού είναι η στήριξη των «ΑΝΘΡΩΠΩΝ».
Για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χίου
Ο Πρόεδρος                             Ο Γ.Γραμματέας

                              Αν. Κώσταλος                            Κων/νος Λίνας