Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Π.Ν.Ο ΔΕΝΕΙ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ,ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ




Αποφασισμένη να «δέσει» από την Τετάρτη σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο τα πλοία των εταιρειών, που εξακολουθούν να οφείλουν δεδουλευμένα σε ναυτεργάτες είναι η ΠΝΟ, που όπως έχει ανακοινώσει θα αναλάβει συνδικαλιστική δράση.

Είναι σαφές, βέβαια, ότι οι εξελίξεις θα καθοριστούν ανάλογα με το τι θα πράξουν οι εταιρεία. Μάλιστα, την Δευτέρα εκπρόσωποι των εταιρειών συναντήθηκαν με την διοίκηση της ΠΝΟ και σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξαν οτι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε μέχρι την Τετάρτη να καταβάλλουν χρήματα στους ναυτικούς και για μια ακόμα φορά αναφέρθηκαν στην πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκονται οι εταιρείες τους και στο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν.

Στο μεταξύ το ΔΣ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) που την προηγούμενη εβδομάδα είχε συναντηθεί με τον υπουργό Ναυτιλίας ύστερα απο πρωτοβουλία του τελευταίου για να συζητήσουν το συγκεκριμένο θέμα, έστειλε επιστολή στην ΠΝΟ στην οποία οι ακτοπλόοι αναλύουν την κρίση στον κλάδο τους και δεσμεύονται οτι θα προσπαθήσουν για εξεύρεση λύσης ώστε να αποκατασταθεί η εργασιακή ειρήνη και η εύρυθμη λειτουργία του κλάδου.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες οι συνδικαλιστές φαίνονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν στις κινητοποιήσεις αύριο εκτος εαν οι εταιρείες καταβάλουν το μεγαλύτερο μέρος των οφειλομένων στους ναυτικούς. 

Οι συνδικαλιστές υποστηρίζουν οτι το πρόβλημα αφορά περίπου 70% των ναυτικών οι οποίοι να σημειώσουμε οτι απο τον Φεβρουάριο είναι και επιστρατευμένοι, το πρόβλημα έχει ξεκινήσει εδω και περίπου δυο χρόνια, η καθυστέρηση σε κάποιες περιπτώσεις φθάνει μέχρι και τους 7 μήνες, ενω κάποιες εταιρείες δεν δίνουν ούτε έναντι. Η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) πρόσφατα ζήτησε και την παρέμβαση του εισαγγελέα.




pireas2day.gr