Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

KAΛΕΣΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΣΕΠΕ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ

     Την ώρα που οι εργαζόμενοι βιώνουν με την σφραγίδα των μνημονίων την εργοδοτική αυθαιρεσία στη μεγαλύτερή της μορφή, την ώρα που η αγορά εργασίας έχει μετατραπεί σε ζούγκλα, η κυβέρνηση συνεχίζει την αντεργατική της πολιτική εγκαταλείποντας κάθε μέτρο προστασίας των εργαζομένων.

     Η κατάργηση-συγχώνευση των τμημάτων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, δίνει τη χαριστική βολή στους ήδη εξαθλιωμένους εργαζόμενους αφήνοντάς τους στο έλεος των εργοδοτών.

     Το Εργατικό Κέντρο Χίου απαιτεί από το αρμόδιο Υπουργείο να σταματήσει εδώ και τώρα το απαράδεκτο σχέδιο κατάργησης- συγχώνευσης υπηρεσιών του ΣΕΠΕ και να προχωρήσει αντιθέτως στην αναβάθμισή του και τη στελέχωσή του με επιπλέον προσωπικό ώστε και οι έλεγχοι να εντατικοποιηθούν και ο ρόλος της συγκεκριμένης υπηρεσίας να είναι ουσιαστικότερος και αποτελεσματικότερος.


     Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υπογράφουν τίποτα αν δεν συμβουλευτούν το Εργατικό Κέντρο ή την Επιθεώρηση Εργασίας. Να δηλώνουν έστω και ανώνυμα την οποιαδήποτε παράβαση αντιλαμβάνονται ή να ζητάνε την συνδρομή μας και τη γνώμη μας διατηρώντας την ανωνυμία τους στα τηλέφωνα του Εργατικού Κέντρου Χίου 22710-23550, Φαξ: 2271023175, και στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: ekechios@otenet.gr.