Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

"ΓΙΟΥΝΑΝ" ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

  «ΓΙΟΥΝΑΝ>>  (Παράσταση Εφαρμογής του Θεατρικού Εργαστηρίου). Πρεμιέρα  15- Ιουνίου 2013
στο ανοιχτό Θέατρο  «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΟΡΑΚΗΣ»  (Καστρομηνά)
Το Θεατρικό Εργαστήριο του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Χίο, παρουσιάζει το έργο: «ΓΙΟΥΝΑΝ» του Δημόκριτου Τσουκάπα, Σκηνοθεσία, διδασκαλία, καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Παυλιδάκης , Χορογραφία: Σίμων Πάτροκλος
Το «ΓΙΟΥΝΑΝ» αφορά σε μια θεατρική σάτιρα, διασκευή, του δράματος «ΙΩΝ» του Ευριπίδη και έλαβε την πρώτη διάκριση από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο βορείου Αιγαίου, στο «Διαγωνισμό Θεατρικής Συγγραφής 2012». Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 100 περίπου συγγραφείς με τα έργα τους, ενώ η επιτροπή αξιολόγησης ξεχώρισε βραβεύοντας τα παρακάτω: 

Βραβευθέν έργο: "ΓΙΟΥΝΑΝ" -Δημόκριτου Τσουκάπα
1ος Έπαινος: "ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΜΟΥ" - Ελένη Κωστοπούλου
2ος Έπαινος: "Ο ΧΡΟΝΟΣ ΒΓΗΚΕ ΑΠ' ΤΟ ΠΙΘΑΡΙ" - Λίζα Κωνσταντοπούλου

·         Ο Δημόκριτος Τσουκάπας είναι γεννημένος στις Σέρρες, σπούδασε Οικονομικά στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης. Με το συγγραφικό έργο ασχολείται εδώ και δέκα χρόνια. Τα "Οιδιπόδεια Συμπλέγματα" είναι το πρώτο δημοσιευμένο έργο του. Ακολουθούν τα "Θυέστεια Δείπνα" και τα "Αργοναυτικά", που θα αποτελέσουν τη συνέχεια της τριλογίας του κύκλου της σατιρικής Ελληνικής Δραματουργίας. Άλλα έργα του, που παραμένουν ανέκδοτα μέχρι σήμερα είναι: "Οι εκθέσεις του Θωμούλη Καράμπαμπα", τρία μονόπρακτα θεατρικά, "Οι γριές", "Οι τσούχτρες" και "Οι χειροπέδες”, καθώς και το σατιρικό δράμα "Γιουνάν". Λάτρης του έναστρου ουρανού, αρθρογραφεί σε αστρονομικά περιοδικά κι εφημερίδες. Ανέκδοτο παραμένει, επίσης, το συναφές έργο του, "Με τα μάτια του ερασιτέχνη αστρονόμου".


·         Τρόφιμα και Φάρμακα, αντί εισιτηρίου

Για την παράσταση «ΓΙΟΥΝΑΝ», το "Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βορείου Αιγαίου", αγκαλιάζει και φέτος όπως  και στην Παράσταση Εφαρμογής του Θεατρικού Εργαστηρίου το 2012 την ιδέα του «Κοινωνικού Θεατροπωλείου», την οποία ξεκίνησε το αδερφό Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Το «Κοινωνικό Θεατροπωλείο» στηρίχτηκε από πλήθος κόσμου και θεατών, οι οποίοι καλούνταν να καταβάλουν αντί εισιτηρίου, τρόφιμα μακράς διαρκείας. Στην περίπτωσή μας, τα προσφερόμενα είδη για την παράσταση «ΓΙΟΥΝΑΝ», θα διατεθούν στο Κ.Α.Π.Η Δήμου Χίου και στον ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ.
Για το 2013 σε συνεργασία με τη «ΛΑΘΡΑ» (Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες Χίου) και πιο συγκεκριμένα για το κοινωνικό Ιατρείο, συλλέγουμε και φάρμακα (αντί εισιτηρίου)
Οι παραστάσεις με το έργο «ΓΙΟΥΝΑΝ» του Δημόκριτου Τσουκάπα, θα δοθεί  στις 15&16 Ιουνίου 2013 στο ανοιχτό Θέατρο  «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΟΡΑΚΗΣ»  (Καστρομηνά)
 . Τον Ιούνιο & Ιούλιο 2013,  η παράσταση πρόκειται να περιοδεύσει εντός του νομού της Χίου