Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ : ΠΟΙΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΚΟΠΑΝΑΤΖΗΔΕΣ"


Πειθαρχικές διώξεις θα υποστούν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν ήταν τυπικοί στα ωράρια εργασίας τους, σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο κ. Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τη δημοσίευση της έκθεσης του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) για την τήρηση του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων σε τέσσερα υπουργεία, κατέστησε σαφές πως «η ενίσχυση της πειθαρχικής ευθύνης στο Δημόσιο Τομέα αποτελεί κεντρική προτεραιότητα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης».
Παράλληλα, υπογράμμισε πως θα ξεκινήσουν άμεσα οι πειθαρχικές διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για τους 19 υπαλλήλους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που σύμφωνα με τα συμπεράσματα της Έκθεσης απουσίαζαν πάνω από 8 ώρες το μήνα, καθώς και στους προϊσταμένους (Διεύθυνση Διοικητικού), που αμέλησαν να παρακολουθούν ως όφειλαν την τήρηση του χρόνου εργασίας των υφισταμένων τους.
Επιπλέον, ο υπουργός έδωσε εντολή για μείωση των αποδοχών όλων όσων δεν συμπλήρωναν το ωράριο τους, ανάλογα με το χρόνο απουσίας τους.
«Η απόφαση αυτή έρχεται ουσιαστικά να επιβραβεύσει τη μεγάλη πλειοψηφία των συνεπών κι εργατικών υπαλλήλων οι οποίοι προσπαθούν σε δύσκολες συνθήκες να επιτελέσουν με αίσθημα ευθύνης τα καθήκοντα τους απέναντι σε άλλους συναδέλφους τους που συστηματικά εξαπατούν τους ίδιους, την υπηρεσία και εν τέλει τους έλληνες πολίτες, απουσιάζοντας αδικαιολόγητα και επί μακρόν από τα καθήκοντά τους. Δίνουμε ξεκάθαρα το μήνυμα στους συστηματικούς κοπανατζήδες ότι οι πρακτικές αυτές αποτελούν πλέον παρελθόν για το Δημόσιο. Σήμερα έγινε μόνο η αρχή», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.



aftodioikisi.gr