Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Η Πρωτοβουλία αλληλεγγύης Χίου θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους στήριξαν την Συλλογική Κουζίνα Αλληλεγγύης που έγινε το Σάββατο 6 Ιουλίου στο Δημοτικό Κήπο. Αρκετοί συμπολίτες  μας αγκάλιασαν με τη συμμετοχή τους τη συγκεκριμένη δράση νοηματοδοτώντας στην πράξη την έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης, ειδικότερα στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Η αρμονική συνύπαρξη ανθρώπων με αλλιώτικες αφετηρίες και κουλτούρα, με κοινή συνισταμένη πάντοτε το σεβασμό στη διαφορετικότητα, είναι κάτι που χτίζεται καθημερινά και επίπονα, διατρέχοντας κάθε μία από τις πτυχές της ζωής μας. Είναι εν τέλει ένας αγώνας αδιάκοπος που απαιτεί προσωπική δέσμευση, συλλογική δουλειά και κινηματική λογική. Προσπαθώντας να σπάσει στην πράξη τα όποια κοινωνικά ταμπού, που θέλουν ανθρώπους που  δύσκολα πια καλύπτουν βασικές τους ανάγκες, να μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους και να ντρέπονται να ζητήσουν βοήθεια. Σκοπός μας είναι να μιλήσουμε δημόσια για όλα όσα δυσχεραίνουν τις ζωές μας και να διεκδικούμε όλα όσα μας ανήκουν, ως εργαζόμενοι. Είτε έχουμε δουλειά είτε όχι. Επειδή όλοι εμείς είμαστε οι πραγματικοί παραγωγοί του κοινωνικού πλούτου!

Η ομάδα της Κουζίνας θέλοντας να συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση απευθύνθηκε σε φορείς του νησιού, επαγγελματίες αλλά και άτομα, ζητώντας να συνεισφέρουν υλικά, εκφράζοντας την έμπρακτη και ανιδιοτελή τους συμπαράσταση, ώστε να γίνει πραγματικότητα η παραπάνω πρωτοβουλία.

Φιλοδοξία μας είναι να μπει ένα λιθαράκι σε μια παράδοση συλλογικής αυτοδιαχείρισης ενάντια σε λογικές ατομισμού και απομόνωσης. Χτίζοντας, στο βαθμό που μας αναλογεί, εκείνες τις κοινωνικές αντιστάσεις που εναντιώνονται στις αντιξοότητες των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών που διαμορφώνονται και μας γεμίζουν φόβο και απελπισία. Τίποτα όμως από τα παραπάνω δεν γίνεται χωρίς τη στήριξη μεγάλου μέρους της χιώτικης κοινωνίας, που έδειξε ακόμα μια φορά τα προοδευτικά της αντανακλαστικά.  

Λέμε λοιπόν ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας και βοήθησαν στην Κουζίνα Αλληλεγγύης. Σε όλους όσους δούλεψαν για να πάρει σάρκα και οστά, όλους όσους ενίσχυσαν με τον τρόπο τους υλικά και ηθικά καθώς και όλους όσους μοιράστηκαν μαζί μας πλήθος από συναισθήματα. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στο δρόμο της συλλογικής δράσης και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

                                                                                                  Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου