Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

O KΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΧΙΟ

Στη χθεσινή τοποθέτησή του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός και ο Υφυπουργός Υγείας, ο βουλευτής Χίου, Κώστας Τριαντάφυλλος έθεσε σημαντικά ζητήματα που αφορούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας στο νησί μας και επανειλημμένα έχουν τεθεί μέσω και του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Μεταξύ άλλων, επέμεινε στα αντικειμενικά κριτήρια που πρέπει να πληρούνται στη χρηματοδότηση των νοσοκομείων, με τη σημασία που πρέπει να αποδίδεται στη νομοθετικά και συνταγματικά κατοχυρωμένη έννοια της νησιωτικότητας. Επεσήμανε ότι η εύρυθμη λειτουργία του χώρου της υγείας στα νησιά αποτελεί βασική προϋπόθεση ανάπτυξής τους, κάνοντας εκτενή αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σκυλίτσειο Νοσοκομείο της Χίου.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανάγκη ολοκλήρωσης του έργου της επισκευής του παλιού κτιρίου του Νοσοκομείου, στηλιτεύοντας τη στάση της ΔΕΠΑΝΟΜ, η οποία ζητά να ενταχθεί στη νέα προγραμματική περίοδο, για να ολοκληρώσει το έργο.
Επέμεινε σε θέματα που αφορούν τις σημαντικές καθυστερήσεις στην καταβολή των οφειλόμενων στο χώρο της υγείας, την ανάγκη εξορθολογισμού του πλαισίου στελέχωσης των αγροτικών ιατρείων των απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών της χώρας μας, κάνοντας ειδική μνεία στις Οινούσσες και τα Ψαρά.
Τέλος, στην εκτενή αναφορά του στις αιφνιδιαστικές τροποποιήσεις του Οργανισμού λειτουργίας του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου, χαρακτηρίζοντας, μάλιστα, ως απαράδεκτη την κατάργηση, στην ουσία, της παιδιατρικής κλινικής, έλαβε τη διαβεβαίωση από υπηρεσιακούς παράγοντες ότι πρόκειται για λάθος, το οποίο θα διορθωθεί τις επόμενες ημέρες.