Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

"ΚΑΥΤΟ" ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ


Θερμό καλοκαίρι στους δήμους υπόσχονται οι συνδικαλιστές, με τους εργαζόμενους να βρίσκονται καθημερινά υπ” ατμόν πληροφορούμενοι το σχεδιασμό (;) της ελληνικής κυβερνησης μέσω των αρμόδιων υπουργείων για τις απολύσεις και την διαθεσιμότητα.
Οπως έχει ήδη γράψει aftodioikisi.gr, σε 30 δήμους επικεντρώνεται το «ενδιαφέρον» των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών αναφορικά με τη διαθεσιμότητα των 12.500 υπαλλήλων. Πρόκειται για δήμους οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και έχουν πλεονάζον προσωπικό το οποίο μέσω της διαθεσιμότητας είτε θα μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου (το πιθανότερο) ή γειτονικούς δήμους που παρουσιάζουν ελλείψεις (το λιγότερο πιθανό), ενώ οι υπόλοιποι θα απομακρυνθούν από το δημόσιο
Πάντως, η είδηση που ξεχείλισε το ποτηρι, όπως λένε συνδικαλιστες στην aftodioikisi.gr ήταν η σημερινή για «λουκετα» σε δημοτικές αστυνομίες αλλά και μετακίνηση  περίπου 4.000 δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ.  προκειμένου να ξεπεραστεί ο «σκόπελος» της διαθεσιμότητας, πρόταση με την οποία φαινεται να συμφωνει η τρόικα. Σημειωνεται ότι αυτην την ωρα η ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποιεί παρασταση διαμαρτυρίας έξω απο το υπουργειο Διοικητικής Μεταρρυθμισης, ενώ συνδικαλιστές στους δήμους, μιλώνταας στηνaftodioikisi.gr, προαναγγέλουν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων
Στάση εργασίας τη Δευτέρα
Ηδη το Συνδικατο ΟΤΑ Αττικής έχει απευθυνει κάλεσμα σε στάση εργασίας τη Δευτέρα 8 Ιουλίου από τις 12.00 έως το τέλος του ωραρίου και στη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 13.00 ενάντια στις απολύσεις μόνιμων και συμβασιούχων και τις ιδιωτικοποιήσεις απευθύνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.
Μετά την εξαγγελία της κυβέρνησης για ξαφνικό θάνατο» της Δημοτικής Αστυνομίας, στάση εργασίας την ερχόμενη Δευτέρα 8 Ιουλίου από τις 12 έως τη λήξη της βάρδιας και συγκέντρωση των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Πλατεία Καραϊσκάκη, στις 12.30 το μεσημέρι και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Βασ. Σοφίας 15) ανακοίνωσε και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Παράλληλα τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013 και ώρα 11.00 το πρωί συνεδριάζει εκτάκτως η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκειμένου να αποφασίσει περαιτέρω τη στάση της.