Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΧΙΟΥ ΜΕ ΤΟ TripAdvisor



Με αφορμή την ανανέωση της ιστοσελίδας τουριστικής προβολής της Π.Ε.Χίου www.chios.gr, έγινε επικοινωνία με την ιστοσελίδα Tripadvisor με σκοπό την προβολή της Χίου ως προτεινόμενο προορισμό. Στη συνεργασία που επετεύχθη, εμφανίζεται η Χίος ως προτεινόμενος τουριστικός προορισμός στην αρχική σελίδα της Ελληνικής, της Αγγλικής και της Τούρκικης έκδοσης της δημοφιλούς τουριστικής ιστοσελίδας (www.tripadvisor.com.gr, www.tripadvisor.co.uk και www.tripadvisor.com.tr αντίστοιχα) μαζί με ένα σύντομο κείμενο και μια φωτογραφία.
Η συνεργασία εντάσσεται στο πρόγραμμα Spotlight Destination του TripAdvisor, στο οποίο μέχρι τώρα έχουν συμμετάσχει φορείς όπως η Διεύθυνση Τουρισμού Δ.Αθηναίων, η Διεύθυνση Τουρισμού Δ.Σαντορίνης, η Διεύθυνση Τουρισμού Φλωρεντίας κ.α.
Το TripAdvisor είναι η μεγαλύτερη και γνωστότερη τουριστική ιστοσελίδα παγκοσμίως, μεταφρασμένη σε 30 γλώσσες, με 100 εκατομμύρια αξιολογήσεις προορισμών, αξιοθέατων, ξενοδοχείων, εστιατορίων κ.λπ. την οποία επισκέπτονται 60 εκατομμύρια μοναδικοί χρήστες ανά μήνα.

Για την υλοποίηση της εν λόγω συνεργασίας, δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση, μιας και πρόκειται για πρόγραμμα ανταλλαγής συνδέσμων.