Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

KIΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΣΑΥΤΑΡΗ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 30/7/2013 ΣΤΙΣ 7μμ
Καλούμε μαζικά την εργατική τάξη του νησιού, τους αυτοαπασχολούμενους, αγρότες σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη στις 7:00μμ, με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρη στα πλαίσια των εγκαινίων του αγροτουρισμού.
Η σαρωτική πολιτική της κυβέρνησης που εκφράστηκε πρόσφατα μέσα από το πολυνομοσχέδιο με απολύσεις, διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, επίθεση σε μια σειρά δικαιώματα των εργαζομένων, κατάργηση της Κυριακής αργίας αλλά και πρόσφατες υποσχέσεις για νέα μέτρα από την Τρόϊκα, πρέπει να συναντήσει τη σθεναρή αντίσταση των εργαζομένων.
Ειδικότερα τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής επίθεσης για τη Χίο είχαν σαν αποτέλεσμα την υποβάθμιση του Νοσοκομείου, απολύσεις καθηγητών σε ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, απολύσεις σχολικών φυλάκων, δημοτικών αστυνόμων.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να γίνουν το ντεκόρ στο σκηνικό παραπλάνησης που στήνεται από τη συγκυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ για το πιο μίγμα διαχείρισης του σάπιου συστήματος θα είναι προς όφελος τάχα των συμφερόντων τους. Καμία δύναμη, ανεξάρτητα από προθέσεις, δεν μπορεί να διαχειριστεί την κρίση προς όφελος των εργαζομένων. Είναι μονόδρομος για την όποια κυβέρνηση εντός της ΕΕ και της καπιταλιστικής αγοράς να παίρνει αντιλαϊκά μέτρα για να διασώσει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος του λαού.
Καμία εμπιστοσύνη στον κυβερνητικό συνδικαλισμό του χθες και το «νέο» συμβιβασμένο συνδικαλισμό που ετοιμάζεται να βάλει τους εργαζόμενους στη λογική της διαχείρισης και του συμβιβασμού.
Μόνος δρόμος για τα λαϊκά συμφέροντα η οργάνωση στα ταξικά σωματεία, η κλιμάκωση της πάλης, η οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας απέναντι στο κεφάλαιο και την ΕΕ μέχρι τη σύγκρουση και την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για τη λαϊκή εξουσία.
ΟΛΟΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 30/7/2013

 ΣΤΙΣ 7μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ