Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

TE XIOY TOY KKE : ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟ ΠΥΡΓΙ


Η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ καταδικάζει το συμβάν ρατσιστικής βίας από μέλη της Χρυσής Αυγής, ενάντια σε δυο Αλβανούς μετανάστες στο χωριό Πυργί. Αφού προηγήθηκαν απειλές από αστυνομικό που βρίσκεται στη Χίο στο χωριό Αρμόλια, ακολούθησε ενέδρα-επίθεση έξω από το σπίτι των μεταναστών κατά τις βραδινές ώρες με σιδηρογροθιές, ρόπαλα και σπασμένα μπουκάλια.
Η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ καλεί το λαό του νησιού να απομονώσει με την πάλη του τους φασίστες, νοσταλγούς του
Χίτλερ και των ναζιστικών εγκλημάτων, να βρίσκεται σε επαγρύπνηση απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα.
Θεωρούμε επικίνδυνη και εκ του πονηρού τη λογική του Αστυνομικού διευθυντή, που εκφράστηκε κατά την παράσταση διαμαρτυρίας που οργάνωσαν οι ταξικές δυνάμεις στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, όπου προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός λέγοντας ότι πρέπει να υπάρξει καταγγελία για να παρέμβει η αστυνομία, παρακάμπτοντας το πλαίσιο τρομοκρατίας μέσα στο οποίο ζουν οι μετανάστες και οι οικογένειές τους αλλά και το γεγονός ότι εκλήθη το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμωτής στο συμβάν.
Ο φασισμός είναι γέννημα – θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος γι’αυτό και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής λειτουργούν πρώτοι και καλύτεροι ως το μαστίγιο σε βάρος Ελλήνων και ξένων εργατών. Σπεύδουν ως τσιράκια του κεφαλαίου να υλοποιήσουν πρώτοι τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης (βλ. δημιουργία Γραφείων ευρέσεως εργασίας μόνο για Έλληνες με 18 ευρώ μεροκάματο, συμφωνία με απολύσεις κλπ). Γι’αυτό και πάντα στις δύσκολες στιγμές αναλάμβαναν να σώσουν το καπιταλιστικό σύστημα ενάντια στους κομμουνιστές, το λαό.

Το εργατικό – λαϊκό κίνημα έχει γνώση και πείρα να καταδικάσει και έμπρακτα να τους απομονώσει.