Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ 9ης ΓΙΟΡΤΗΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΧΙΟΣ 2013


9η Γιορτή Αγροτουρισμού – Χίος 2013
«Πανόραμα Γεύσεων και Πολιτισμού»
Στο πλαίσιο του νέου θεσμού του ΥΠΑΑΤ ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑ 2013

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 9η Γιορτή Αγροτουρισμού Χίου, τόσο όσο αφορά τους εκθέτες όσο και την ανταπόκριση των επισκεπτών. Η Γιορτή τελεί υπό την αιγίδα  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο την ενέταξε στο νέο θεσμό των Θεσμοφορίων. Κύριος διοργανωτής της Γιορτής είναι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Περιφερειακή Ενότητα Χίου (Τμήμα Τουρισμού). Η φετινή έκθεση περιελάμβανε 61 περίπτερα με περισσότερους από 200 εκθέτες (18 συνεταιρισμοί γυναικών, μέλη συλλόγων και φορέων),  ενώ παράλληλα διοργανώθηκαν 13 πολιτιστικές εκδηλώσεις, και πέρασαν περίπου 15.000 επισκέπτες.

Το σύνολο των εκθετών δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένο από την διοργάνωση της έκθεσης, από τη δυνατότητα προβολής και προώθησης των προϊόντων τους, καθώς και από τη σύναψη νέων συνεργασιών ως ανταποδοτικό αποτέλεσμα της συμμετοχής τους στη φετινή Γιορτή. Επισημάνθηκαν ιδιαίτερα οι δυνατότητες που δίνουν ανάλογες πρωτοβουλίες στην τοπική οικονομία, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες.

Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Μάρκου, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη, του Βουλευτή Χίου κ. Κώστα Τριαντάφυλλου, του Γεν. Γραμματέα του ΥΠΑΑΤ κ. Κορασίδη Μόσχο, του Περιφερειάρχη κ. Αθανάσιου Γιακαλή, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε.Χίου κ. Κωνσταντίνου Γανιάρη, του Αντιπεριφερειάρχη Β.Αιγαίου κ. Εμμανουήλ Κράκαρη, του Δημάρχου Χίου κ. Πολύδωρου Λαμπρινούδη, του Ταξίαρχου κ. Δημόκριτου Ζερβάκη, του εκπροσώπου του Βουλευτή Χίου κ. Κωστή Μουσουρούλη, του εκπροσώπου του Δημάρχου και προέδρου της Δ.Ε.Τ.Π. κ. Κώστα Μούνδρου αλλά και εκπροσώπων των θεσμικών αρχών της Πολιτείας, της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης οι οποίοι επισκέφτηκαν τα περίπτερα και μίλησαν με τους εκθέτες.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις εκδηλώσεις, -6 μουσικές, 2 χορευτικές, 1 παρουσίαση βιβλίου, 1 θεατρική, 1 γευσιγνωσίας, 3 εργαστήρια κατασκευών και μια ομιλία σχετική με την πιστοποίηση των αγροδιατροφικών προϊόντων, του τουρισμού και του πολιτισμού από εξέχοντες επιστήμονες- που είχαν επιλεγεί ώστε να αγκαλιάζουν ένα όσο γίνεται πιο ευρύ φάσμα κοινού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Χίου κ. Κωνσταντίνος Γανιάρης ευχαριστεί θερμά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, το Δήμο Χίου, τους χορηγούς, τους εκθέτες, τους καλλιτέχνες, τους εθελοντές, την Προϊσταμένη και τους υπαλλήλους του Τμήματος Τουρισμού της Π.Ε. Χίου οι οποίοι συμμετείχαν και υποστήριξαν τη φετινή Γιορτή Αγροτουρισμού σε κάθε επίπεδο και συνετέλεσαν στην επιτυχία της. Επίσης ευχαριστεί τις χιλιάδες επισκεπτών οι οποίοι στηρίζουν τη Γιορτή Αγροτουρισμού, συμβάλλοντας έτσι ώστε η επόμενη διοργάνωση να είναι ακόμα πιο διευρυμένη και δημιουργική.