Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ" ΣΤΗ ΧΙΟ

Στρατής Γδύσης Τηλ – fax: 2271-043497    Κινητό: 693-2666428
  

Χίος, 6/8/2013

Το μελετητικό γραφείο ΣΤΡΑΤΗ ΓΔΥΣΗ στη Χίο σας ενημερώνει ότι στις 30/7 δημοσιεύτηκε η πρόσκληση τουπρογράμματος ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ, για υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις (είναι επιλέξιμες και μεγάλεςεπιχειρήσεις με ορισμένες προϋποθέσεις), όλων των κλάδων οικονομικής δραστηριότητας.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνει μια ευκαιρία σε όλες τις Ελληνικές επιχειρήσεις να δημιουργήσουν ή να αυξήσουν τις εξαγωγές τους, απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση τους στη σημερινή δύσκολη εποχή.
Η υποβολή των προτάσεων γίνεται ηλεκτρονικά από τις 5 Αυγούστου έως τις 10 Οκτωβρίου και στη συνέχεια, με φυσικό φάκελο.
Επιλέξιμες δαπάνες είναι:
-         Μηχανολογικός & Εργαστηριακός Εξοπλισμός και ειδικές εγκαταστάσεις
-         Ενέργειες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών
-         Ενέργειες σχεδιασμού και πιστοποίησης
-         Ενέργειες προβολής & επικοινωνίας σε αγορές – στόχους
-         Ενέργειες Τεχνικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης
-         Προστασία ή απόκτηση και χρήση πατεντών
-         Ανάπτυξη (μισθοδοσία) εξειδικευμένου προσωπικού και ανθρωπίνων πόρων
-         Λοιπές Δαπάνες
Ο προϋπολογισμός κάθε επιχείρησης μπορεί να είναι από 20.000 ευρώ έως και 200.000 ευρώ. Το ποσοστό επιχορήγησης φτάνει μέχρι 55 %.
Αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος γίνεται στο συνημμένο αρχείο.

Επιπλέον, εξακολουθούν να είναι ενεργές οι 11 Δράσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Μπορείτε να ενημερωθείτε στο link:

Τέλος, ο Επενδυτικός Νόμος 3908/2011, όπως έχει τροποποιηθεί προς το ευνοϊκότερο με το Ν. 4246/2013 είναι μόνιμα σε ισχύ και βρίσκεται ήδη στον Β’ κύκλο του 2013, με καταληκτική ημερομηνία 31 Οκτωβρίου. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα πλεονεκτήματα του Επενδυτικού Νόμου στο link: