Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΤΟ ΦΟΥΣΚΩΤΟ


Στην Αθήνα μεταφέρθηκαν οι συλληφθέντες με τα όπλα και τα εκρηκτικά στο φουσκωτό σκάφος, το οποίο είχε εντοπιστεί πριν από μία εβδομάδα ανοικτά της Χίου, με κατεύθυνση τις ακτές της Τουρκίας. Η έρευνα για την υπόθεση από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συνεχίζεται, σε συνεργασία με τις τουρκικές Αρχές, αφού οι Τούρκοι υπήκοοι, Κουρδικής καταγωγής, που επέβαιναν στο σκάφος, κατηγορούνται ως μέλη της οργάνωσης DHKP-C και θεωρούντο ύποπτοι για επιθέσεις στη γειτονική χώρα.

Στην Αθήνα οι συλληφθέντες της Χίου
Η μεταφορά τους έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με πλοίο της γραμμής. Παντού κατά τη διάρκεια της μετακίνησής τους υπήρχαν πάνοπλοι άντρες της Ασφάλειας και της ΕΚΑΜ, και τμήμα των ειδικών δυνάμεων Λιμενικού Σώματος, που επιτηρούσε την όλη διαδικασία.

Μαζί με τους συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην Αθήνα μέσα σε μαύρες σακούλες και τσάντες τα προσωπικά τους αντικείμενα, αλλά και τα όπλα που θα σταλούν για εξέταση στα εργαστήρια των εγκληματολογικών ερευνών.
Πλέον, στο μικροσκόπιο των ελληνικών Αρχών έχουν μπει όλες οι οικονομικές δραστηριότητες των εμπλεκομένων στην υπόθεση, καθώς, επίσης και οι επαφές που είχαν σε Ελλάδα και Τουρκία, προκειμένου να διαπιστωθεί έαν στη μεταφορά του οπλισμού εμπλέκονται και άλλα άτομα.
Εκείνο το οποίο παραμένει ακόμη άγνωστο και ερευνάται, επίσης, με πολύ προσοχή, είναι από που προμηθεύτηκαν τα αντιαρματικά μιας χρήσης που βρέθηκαν στο φουσκωτό οι κατηγορούμενοι, τα οποία χρησιμοποιούνται από το ΝΑΤΟ.

ethnos.gr