Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ : "ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ" Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ 12.500


Στην αυριανή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης (στη 1 το μεσημέρι) αναμένεται να οριστικοποιηθεί ο κατάλογος με τα ονόματα 12.500 υπαλλήλων που υπάγονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Η εμπλοκή που παρουσιάστηκε με την «τρύπα» 1500 υπαλλήλων, επειδή οι πρυτανικές αρχές δεν έχουν στείλει τα ονόματα των διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ-ΤΕΙ, θεωρείται διαχειρίσιμη από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σε συνεχείς συσκέψεις που έγιναν χθες υπό τον Κ. Μητσοτάκη, η έμφαση δόθηκε στους επίορκους, ως προς τους οποίους υπάρχει αισιοδοξία ότι στην τελική λίστα θα αναφέρεται ένας σημαντικός αριθμός που θα οδηγηθεί σε απόλυση.
Να σημειωθεί ότι:
-Έχουν ενταχθεί από τον Ιούλιο σε καθεστώς διαθεσιμότητας 4.401 υπάλληλοι (2.114 εκπαιδευτικοί, 2.234 σχολικοί φύλακες και 53 υπάλληλοι -οδηγοί- του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης),
-Με βάση το πολυνομοσχέδιο 3.000 δημοτικοί αστυνομικοί εντάσσονται σε αυτό το καθεστώς στις 23 Σεπτέμβρίου,
Η υλοποίηση του μέτρου της διαθεσιμότητας αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης του Οκτωβρίου ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ. Προαπαιτούμενο αποτελεί επίσης η αναδιάρθρωση ή εκκαθάριση των ΕΛΒΟΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ που παραμένει σε εκκρεμότητα.

aftodioikisi.gr