Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ





Εγγραφές μόνο σε έξι από τα 16 τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου έγιναν τις δυο πρώτες ημέρες της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων. Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος εκφράζει την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

 Ειδικότερα σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής : Η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο: Εργάστηκαν μόλις 19% σήμερα και 20% χθες από το σύνολο των διοικητικών υπαλλήλων και πραγματοποιήθηκαν εγγραφές σε 6 μόνο από τα 16 Τμήματα του Ιδρύματος. Οι επαφές μας με τους νέους φοιτητές και τους γονείς δείχνουν την αλληλεγγύη τους για τον δίκαιο αγώνα μας, γεμίζοντάς μας ελπίδα και προσμονή για ένα καλύτερο μέλλον, για ένα μέλλον που η εργασιακή, οικογενειακή, κοινωνική και ατομική μας αξιοπρέπεια θα είναι αδιαπραγμάτευτη!
 Συνάδελφοι, συναγωνιστές,
Μετά τις δύο πρώτες μέρες της απεργιακής κινητοποίησης συνεχίζουμε το ίδιο δυναμικά και αλληλέγγυα και στη 2η 48ωρη που προκήρυξε η Ομοσπονδία μας.
 Σήμερα που ο κόσμος της παιδείας συσπειρώνεται για πρώτη φορά ταυτόχρονα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, σήμερα που όλοι οι κλάδοι – επαγγελματικοί σύλλογοι, μέσα από τις αποφάσεις τους, κατεβαίνουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, πρέπει να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τον αγώνα.

Επειδή έχουμε πλέον καταλάβει ότι ο κατήφορος αυτός δεν έχει τέλος, ότι η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει να απαξιώνει το προσωπικό που υπηρετεί τα σχολεία και τα πανεπιστήμια για να δικαιολογήσει τον παραλογισμό των απολύσεων χωρίς κανένα δημοσιονομικό όφελος, ότι δεν θα σταματήσει το καταστροφικό της έργο πριν αφήσει ελεύθερο σε αγοραίες λογικές όλο το εκπαιδευτικό σύστημα, πριν διαλύσει όλα τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ !"


πηγή : lesvosreport.gr