Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013

ΤΡΟΪΚΑ : ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΟΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 12.500 "ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΥΣ" - ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ 1.349 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΑΕΙ


Στο παρά πέντε της έλευσης της τρόικας στη χώρα μας έκλεισαν, λόγω υπουργείου Παιδείας, τα ονόματα των 12.500 υπαλλήλων που εντάσσονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr το τελικό ΟΚ δόθηκε από τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας την περασμένη Παρασκευή, καθώς, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, βρέθηκαν τα ονόματα των 1.349 διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ που έχουν σταλεί προς έγκριση στο ΑΣΕΠ.
Όπως τονίζουν στη Βασιλίσσης Σοφίας «πρόκειται, στην ουσία, για άθλο, καθώς από το μηδέν του περασμένου Ιουλίου βρέθηκαν 12.500 υπάλληλοι μέσα σε τέσσερις μήνες, συμπεριλαμβανομένου και του Αυγούστου».
Για να φτάσουμε μέχρι εδώ χρειάστηκε σε αυτό το διάστημα να γίνουν με ταχύτατους ρυθμούς πέντε βήματα:
1) Αξιολόγηση δομών των υπουργείων και ορισμένων φορέων τους (όπως π.χ. νοσοκομείων
2) Τα νέα σχέδια στελέχωσης
3) Ο προσδιορισμός του πλεονάζοντος προσωπικού
4) Να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις του Κεντρικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης
5) Να προχωρήσει η έκδοση δεκάδων ΚΥΑ
«Με αυτό τον τρόπο το Δημόσιο από μειονέκτημα στις προηγούμενες διαπραγματεύσεις με την τρόικα γίνεται αυτή τη φορά πλεονέκτημα», τονίζουν στην aftodioikisi.gr στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που αναμένουν να καθορισθεί τις επόμενες ημέρες το ραντεβού με την τρόικα ώστε να θέσουν και πάλι το θέμα της παράτασης της διαθεσιμότητας του Δεκεμβρίου.
Πάντως αναγνωρίζουν ότι η διαπραγμάτευση ( η συνάντηση θα γίνει την Παρασκευή) θα είναι δύσκολη, καθώς θα περιλαμβάνει θέματα που, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «δεν αφορούν άμεσα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης», όπως οι 4.000 απολύσεις, η αναδιάρθρωση ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ αλλά και για την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου εκεί όπου σήμερα δεν εφαρμόζεται (εδικά σε ΔΕΚΟ και οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα).

aftodioikisi.gr