Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕΣΑΙΟΥ , ΟΡΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΝΤΑΚΕΪΚΩΝ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙΟΥ ΣΑΜΟΥ




Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για «αυθαιρεσίες του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου». Μετά τα Νηπιαγωγεία, στο στόχαστρό του, μπήκαν και τα Δημοτικά Σχολεία.

Με έγγραφο της Δ/νσης Α/ΒάθμιαςΕκπσης Σάμου ο διορισμένος καθηγητής Πληροφορικής των σχολείων Μεσαίου, Όρμου και Κοντακεικων Καρλοβασίων κ. Κυριακίδης Δημήτριος αποσπάστηκε για ένα δίμηνο σε σχολείο της πρωτεύουσας αφή-νοντας τα παιδιά μας χωρίς παράλληλα να τοποθετηθεί αντικαταστάτης αντίστοιχης ειδικότητας.

Αυτό καταγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη  βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Σύμφωνα με επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Κοντακέικων, που παραδόθηκε στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Τέρενς Κουίκ από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Σταύρο Καλογερή:

«Η παραπάνω αιφνιδιαστική ενέργειά η  οποία αποδέκτες έχει τα παιδιά μας, τους βρίσκει πλήρως αντίθετους και απαιτούν την άμεση επιστροφή του παραπάνω εκπαιδευτικού ή την άμεση αντικατάστασή του για αυτό το δίμηνο καθώς και την αιτιολόγηση κάτω από ποιες συνθήκες ήταν αναγκαία αυτή η ενέργεια.

«Θα μπορούσατε μήπως να μας αιτιολογήσετε για ποιους λόγους προχωρήσατε στη συγκεκριμένη ενέργεια; Κάτω υπό ποιους όρους και ποιες προϋποθέσεις;», ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά είτε την ανάκληση της απόφασης απόσπασης του διορισμένου Καθηγητή Πληροφορικής αλλά και το διορισμό ωρομίσθιων και αναπληρωτών της αντίστοιχης ειδικότητας, προκειμένου να καλυφθούν τα όποια κενά.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ:

ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ

ΘΕΜΑ: ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕΣΑΙΟΥ, ΟΡΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΝΤΑΚΕΙΚΩΝ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙΟΥ ΣΑΜΟΥ

Κύριε Υπουργέ,

Με ιδιαίτερη λύπη, οργή και αγανάκτηση, σας μεταφέρω επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Κοντακέικων, ο οποίος διαμαρτύρεται εντόνως για την απουσία καθηγητή πληροφορικής στην προαναφερόμενη σχολική μονάδα, μετά την απόσπαση του μοναδικού εκπαιδευτικού με αυτό το αντικείμενο σε σχολείο της πρωτευούσης.

Στην επιστολή του, που παραδόθηκε στο λογαριασμό ηλεκτρονικού μου ταχυδρομείου από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Σταύρο Καλογερή, αναφέρονται επί λέξει τα εξής:

«ΠΡΟΣ: Δνση Α/ΒάθμιαςΕκπσης Σάμου
             Περιφερειακή ΔνσηΕκπσης Β. Αιγαίου
             Βουλευτή Σάμου κ. Καλογερή Αγνή

1.Σας γνωρίζουμε ότι την Παρασκευή 25 Οκτ 2013 με έγγραφο της Δνσης Α/ΒάθμιαςΕκπσης Σάμου ο διορισμένος καθηγητής Πληροφορικής των σχολείων Μεσαίου, Όρμου και Κοντακεικων Καρλοβασίων κ. Κυριακίδης Δημήτριος αποσπάστηκε για ένα δίμηνο σε σχολείο της πρωτεύουσας αφή-νοντας τα παιδιά μας χωρίς παράλληλα να τοποθετηθεί αντικαταστάτης αντί-στοιχης ειδικότητας.
           
2. Η παραπάνω αιφνιδιαστική ενέργειά σας η  οποία αποδέκτες έχει τα παιδιά μας, μας βρίσκει πλήρως αντίθετους και συγκεκριμένα απαιτούμε την άμεση επιστροφή του παραπάνω εκπαιδευτικού ή την άμεση αντικατάστασή του για αυτό το δίμηνο καθώς και την αιτιολόγηση από εσάς κάτω από ποιες συνθήκες ήταν αναγκαία αυτή σας η ενέργεια.
          
Καρλόβασι 31 Οκτ. 2013

Η Γραμματέας
Αγγελική Ρήγα

Ο Πρόεδρος
Σταύρος Καλογερής».

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1.Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να ανακληθεί η απόφαση απόσπασης του μοναδικού καθηγητή πληροφορικής των σχολείων Μεσαίου, Όρμου και Κοντακεικων Καρλοβασίων, σε σχολείο της πρωτευούσης; Σε περίπτωση που τούτο δεν καθίσταται δυνατόν, θα αντικαταστήσετε τον προαναφερόμενο εκπαιδευτικό για αυτό το δίμηνο;

2.Προτίθεστε να προβείτε στο διορισμό ωρομίσθιων και αναπληρωτών της αντίστοιχης ειδικότητας, προκειμένου να καλυφθούν τα όποια κενά;

3.Θα μπορούσατε μήπως να μας αιτιολογήσετε για ποιους λόγους προχωρήσατε στη συγκεκριμένη ενέργεια; Κάτω υπό ποιους όρους και ποιες προϋποθέσεις;

4. Σε περίπτωση που δεν λάβετε τα προσήκοντα μέτρα, κατανοείτε ότι καταστρατηγείτε την παρ. 2 του άρθρου 16 του Συντάγματος, που σαφώς ορίζει ότι «η Παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής τους συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες;»




Ο Ερωτών Βουλευτής


Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ