Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ : ΣΤΟ "ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ" ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΩΝ ΟΤΑ


Διαθεσιμότητα: Στο στόχαστρο οι Ανώνυμες Εταιρείες των Ο.Τ.Α.
Την ερχόμενη Παρασκευή, η νέα και ταυτόχρονα κρίσιμησυνάντηση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Μητσοτάκη, με το κλιμάκιο της Τρόικας, με το Υπουργείο Δ.Μ.&Η.Δ. να έχει ήδη ξεκινήσει τις διεργασίες, για το δεύτερο «κύμα» κινητικότητας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του epoli.gr.
Διεργασίες, που έχουν, όμως, ένα επιπλέον χαρακτηριστικό, αφού συνδέονται και με άλλα σημαντικά «αγκάθια» της συνολικής διαπραγμάτευσης της Ελληνικής Κυβέρνησης με την Τρόικα, κι αυτά δεν είναι άλλα από, το «δημοσιονομικό κενό», που θέτει η Τρόικα καθώς και η κάλυψη αυτού, μέσω νέων περικοπών, τόσο σε δαπάνες, όσο και σε προσωπικό του Δημοσίου και την προσμέτρηση ή όχι των επικείμενων απολύσεων από την Αμυντική Βιομηχανία, στον απαιτούμενο - βάσει μνημονιακής δέσμευσης - συνολικό αριθμό των απολύσεων.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του epoli.gr, στην περίπτωση νέας αρνητικής στάσης των δανειστών, αλλά και για την κάλυψη των δύο προαναφερόμενων ζητούμενων της συνολικής Ελληνικής διαπραγμάτευσης, οι Δήμοι θα κληθούν να πληρώσουν για ακόμη μία φορά το τίμημα αυτών.
Ήδη, στα χέρια του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, Κυριάκου Μητσοτάκη, βρίσκονται λίστες με τις Ανώνυμες Εταιρείες των Ο.Τ.Α.:
- Μονομετοχικές Ανώνυμες Εταιρείες
- Αναπτυξιακές Ανώνυμες Εταιρείες και 
- Κοινές Ανώνυμες Εταιρείες, 
λίστες, με το προσωπικό των εταιρειών αυτών, που αναμένεται να καλύψουν, πιθανά, τις όποιες επιπλέον απαιτήσεις της Τρόικας.

epoli.gr