Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΙΟΥ : ΑΞΙΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟΝ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"

              Αντιλαμβανόμενος την αποτυχία της μέχρι τώρα  εφαρμογής του «μίγματος δημοτικής πολιτικής» , και επιχειρώντας να αποπροσανατολίσει το χιώτικο λαό από τα καθημερινά προβλήματα,  ο Δήμαρχος Χίου  κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης , ελάχιστους μήνες πριν την επόμενη  δημοτική εκλογική αναμέτρηση ,συνεχίζει την ίδια επιχειρηματολογία και την ίδια τακτική, μη δυνάμενος να συνειδητοποιήσει, τις σημαντικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί  σε επίπεδο τοπικής  αυτοδιοίκησης, αλλά  και την  ανάγκη για ευελιξία προσαρμογής σε αυτές.
.   Αναζητώντας  «άλλοθι»  για την  μέχρι τώρα  ακολουθούμενη   πολιτική  της, που χαρακτηρίζεται από: απουσία οράματος,  έλλειψη ουσιαστικού προγραμματισμού και αναπτυξιακής προοπτικής για το νησί μας, γίνεται προφανής η προσπάθεια της δημοτικής αρχής στην  απόδοση ευθυνών στις αδυναμίες  ενός αυτοδιοικητικού  πλαισίου λειτουργίας  όπως ο «Καλλικράτης».
     Το πρόγραμμα του «Καλλικράτη»,σαφώς  χρειάζεται αναγκαίες διαρθρωτικές  παρεμβάσεις  και προσαρμογή στις τοπικές μας ιδιαιτερότητες. Τα συμπεράσματα της μέχρι τώρα  επιτυχίας της  εφαρμογής του, μπορεί να αποτελέσουν νέα αφετηρία για τροποποίηση και αλλαγές, με στόχο τη βελτίωση του .
   Αυτό όμως που χρειάζεται πρωταρχικά, είναι η εξάλειψη του ακολουθούμενου προσωποπαγούς διαχειριστικού μοντέλου , που εφαρμόζεται κατά κόρον στο Δήμο Χίου  τα τελευταία 3, 5 χρόνια, η ιεράρχηση προτεραιοτήτων για έργα υποδομής και βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου καθώς  και συντονισμένες  ενέργειες   με στόχο το κοινωνικό  όφελος των κατοίκων του νησιού μας.   
    Έτσι η Δημοτική Αρχή  θα μπορούσε να  αξιοποιήσει στο έπακρο  ισχυρά εργαλεία, αρμοδιότητες και πόρους ,που της παρέχει ο «Καλλικράτης» ώστε να ανταπεξέλθει στο ρόλο της .
   Δυστυχώς μέχρι τώρα, δεν έχει πείσει το χιώτικο λαό ότι το έχει καταφέρει..

ΝΟΔΕ ΧΙΟΥ

ΔΗΜ,ΤΟ ΧΙΟΥ