Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

OMIΛΙΑ ΚΩΣΤΗ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2014

O Βουλευτής Χίου, Κωστής Μουσουρούλης, μίλησε  στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού και των προϋπολογισμών ορισμένων ειδικών ταμείων και υπηρεσιών οικονομικού έτους 2014».  

Ο κ. Μουσουρούλης, μιλώντας για έναν προϋπολογισμό ελπίδας, αναφέρθηκε στα θετικά αποτελέσματα που σημειώνει πλέον η Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι αυτά δεν έλυσαν όλα τα προβλήματα, αλλά αποτελούν το πρώτο καθοριστικό βήμα για την έξοδο της χώρας από την κρίση την επόμενη χρονιά. Τόνισε ότι η χώρα θα πετύχει με τις δικές της προσπάθειες, επισημαίνοντας ότι αυτός είναι και ο μόνος δρόμος για τη διασφάλιση της εθνικής αξιοπρέπειας.

Ο Βουλευτής μίλησε για την ανάγκη προσαρμογής εντός ενός συνεχώς εξελισσόμενου ευρωπαϊκού πλαισίου, το οποίο ανέπτυξε, που πρέπει να λαμβάνει υπόψη και η αξιωματική αντιπολίτευση εάν θέλει να θεωρείται υπεύθυνη πολιτική δύναμη, σε αντίθεση με το έως τώρα ιστορικό της: «μια σοβαρή αντιπολίτευση δεν αγκαλιάζει ό,τι αποσταθεροποιεί τη χώρα, δεν στηρίζει αδιακρίτως κάθε διαδήλωση, δεν εκτοξεύει λάτιν απειλές σε επενδυτές, δεν απειλεί υπουργούς με φυλακές, δεν προσκαλεί Βουλευτές να ρίξουν τη νόμιμη Κυβέρνηση».