Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

EΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ : Η ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑΙΗ ΚΑΙ ΒΑΝΑΥΣΗ



          Ο θάνατος της 13χρονης στη Θεσσαλονίκη μας υπενθύμισε για μια ακόμα φορά με τον πιο τραγικό τρόπο, που μας οδηγεί η νεοφιλελεύθερη πολιτική της Κυβέρνησης και των συμφερόντων.  Ο θάνατος της μικρής από αναθυμιάσεις μαγκαλιού είναι εγκληματική αμέλεια του κοινωνικού κράτους που διέλυσαν, είναι κυβερνητική αναλγησία που επιμένει να δίνει ακριβό πετρέλαιο για να καλύπτει τους λαθρέμπορούς καυσίμων που είναι φίλοι της, «ευεργέτες» και «επενδυτές», είναι κρατική βία και κυβερνητική βαρβαρότητα.
            Χιλιάδες νοικοκυριά είναι χωρίς ρεύμα, 1.500.000 άνεργοι, 1.000.000 απλήρωτοι εργαζόμενοι, εργαζόμενοι που δήθεν προσφέρουν… εθελοντική εργασία για ένα πιάτο φαΐ και στέγη, εργαζόμενοι που επιστρέφουν μέρος του μισθού τους στον εργοδότη αλλιώς απολύονται.  Αυτό δεν είναι εργασιακό περιβάλλον, είναι σκλαβοπάζαρο!  Αυτό δεν είναι κράτος δικαιοσύνης, είναι ζούγκλα!
            Ο Προϋπολογισμός του 2014 όχι μόνο συνεχίζει αλλά και εντείνει τη λιτότητα και τη μονομερή και άδικη φορομπηχτική πολιτική.
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΡΟΪΚΑΝΩΝ – ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ & ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ
Νέα επώδυνα – εξοντωτικά μέτρα κατά των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων και των εξαθλιωμένων συμπολιτών μας.
I.               Πρόσθετες περικοπές στη κοινωνική ασφάλιση (συντάξεις, φάρμακα, περίθαλψη) ύψους 2,6 ΔΙΣ €!
II.            Αύξηση φορολογικών εσόδων και «μείωση δαπανών» κατά 6,5 ΔΙΣ €!
III.          Πρόσθετη περικοπή δημόσιων επενδύσεων κατά 250 εκατομμύρια €!

Παράλληλα αποφασίζουν ΝΕΕΣ 12.500 απολύσεις στις ΔΕΚΟ και των ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και σχεδιάζουν την σύνδεση της σύνταξης με εισοδηματικά κριτήρια!
Επίσης οριστικοποίησαν τις «διαφωνίες» τους για το νέο χαράτσι στα σπίτια ύψους 3,2 ΔΙΣ € και ταυτόχρονα αίρουν την προστασία της πρώτης κατοικίας από την κατάσχεση!
Απειλούν την πρώτη κατοικία των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται από τη φτώχεια και την ανέχεια.  Μετά την βίαιη αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ των πλουσίων, θα στραφούν άμεσα στην βίαια ανακατανομή της ακίνητης περιουσίας μέσα από την κατάργηση της προστασίας από τους πλειστηριασμούς, προς όφελος των τραπεζών και των ληστρικών funds.
Πακέτο προωθούν την κατάργηση του Ν.1264/1982 για να «απαγορεύσουν» και την συνδικαλιστική δράση.

Κύριε Σαμαρά και κύριε Βενιζέλο Καλά Χριστούγεννα


Η Ελλάδα που χάνεται