Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

ΡΥΘΜΙΣΗ ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ , ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Ρυθμίζεται με τροπολογία ένα θέμα που απασχολεί αρκετούς αστυνομικούς, εκείνου της δυνατότητας πρόσβασης στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, μέσω κατατακτηρίων εξετάσεων.
Ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος είχε αναδείξει το πρόβλημα, μέσα από τη διαδικασία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, προς τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Με αυτόν τον τρόπο επεσήμανε ότι με το υπ’αριθμ. 57 άρθρο του Ν. 4136/2013 (ΦΕΚ 193 Α/17-9-2013) απαλείφθηκαν οι Ανώτερες Σχολές υπερδιετούς κύκλου σπουδών, αποκλείοντας πλέον τους Αστυνομικούς, απόφοιτους της Ανωτέρας Σχολής Αστυφυλάκων από τις κατατακτήριες εξετάσεις για φοίτηση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με σκοπό την περαιτέρω ακαδημαϊκή εκπαίδευση.
Σύμφωνα με τα συναρμόδια Υπουργεία, όπως προκύπτει και από τις επισυναπτόμενες απαντήσεις, είναι σε διαδικασία δημοσίευσης σχετική τροπολογία και θα δίνεται η δυνατότητα και στους πτυχιούχους ανωτέρων σχολών υπερδιετούς φοίτησης και διετούς κύκλου σπουδών, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Σχολή Αστυφυλάκων, να συμμετέχουν στις κατατακτήριες εξετάσεις για φοίτηση στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.

Με την παραπάνω ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας για ευρύτερη κατάρτιση, γεγονός εξαιρετικά χρήσιμο για το Σώμα.