Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ



Ο βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας  Τριαντάφυλλος, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Επικαιρότητα» της Δημόσιας Τηλεόρασης και τη δημοσιογράφο Σταυρούλα Χριστοφιλέα, και αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, τόνισε μεταξύ άλλων:

Στη χθεσινή εκδήλωση υπήρχε πολύς κόσμος με αγωνία, αλλά και ελπίδα για μια ευρύτερη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη, που δεν μπορεί να στεγαστεί μόνο στα υπάρχοντα κόμματα του χώρου.
Η εκκίνηση αυτής της πρωτοβουλίας ήταν η καλύτερη δυνατή. Οι άνθρωποι που συμμετέχουν, μπορούν να συνθέσουν τις διάφορες απόψεις.
Στην παρούσα φάση διατυπώνεται στον δημόσιο διάλογο μια πολιτική πρόταση που δεν επηρεάζεται από τον λαϊκισμό, χωρίς να αποδέχεται άνευ όρων την σημερινή κατάσταση.
Αν ο χώρος αυτός αποκτήσει συνδέσεις με τους εργαζόμενους και τους ανέργους, και παράλληλα εκφράσει τα δυναμικά στρώματα της κοινωνίας, θα αποτελέσει τον κορμό πάνω στον οποίο θα ανθίσουν πολλά λουλούδια.
Σε αυτήν πορεία υπάρχει χώρος για την ΔΗΜΑΡ και για τον Φ. Κουβέλη, ο οποίος χαίρει μεγάλου σεβασμού από όλους μας. Τα θέματα που χωρίζουν την ΔΗΜΑΡ από αυτή την πρωτοβουλία είναι πολύ λίγα, ενώ αυτά που μας ενώνουν πολλά.
Υπάρχει ένα σημαντικό τμήμα του κόσμου και των στελεχών της ΔΗΜΑΡ που επιθυμεί να συμμετάσχει στις πρωτοβουλίες για την Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη, σε μια «Ελιά» αλά ελληνικά.

Δεν υπάρχει ηγεμονισμός από το ΠΑΣΟΚ.