Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

ENTAΞΗ ΣΤΟ ΠΔΕ ΕΡΓΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστή Χατζηδάκη, μετά από σχετική πρόταση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), πέντε σημαντικών έργων συντήρησης οδοποιίας για τα νησιά της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου, της Λήμνου και της Ικαρίας, συνολικού προϋπολογισμού 8.000.000 ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή είναι δυνατόν να συμβάλλει αποφασιστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας της οδικής διασύνδεσης των νησιών, ενώ ήδη εστάλη η πρόταση για την εκταμίευση των χρημάτων στην Τράπεζα.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, μετά από την εξέλιξη αυτή, δήλωσε:

«Μετά από συνεχείς προσπάθειές μας, καταφέραμε όπως και πέρυσι, να εντάξουμε στο ΠΔΕ νέες λύσεις για την αναβάθμιση των οδικών συγκοινωνιών στα νησιά μας, με την εκταμίευση 8.000.000 ευρώ. Τα ποσά κατανέμονται αναλογικά στα νησιά για τις διαπιστωμένες ανάγκες συντήρησης των οδικών μας δικτύων και ολοκληρώνουν μία σειρά από καθοριστικές παρεμβάσεις στον τομέα αυτόν. Σίγουρα το ποσό αυτό δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας σαν Περιφέρεια, είναι όμως μία ανάσα προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις».