Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Εγκρίθηκαν οι 13 υποψήφιοι περιφερειάρχες – ένταση & αποχή από την Αριστερή Πλατφόρμα


Εν μέσω έντασης και με τη μειοψηφία να απέχει από την ψηφοφορία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις οκτώ το βράδυ της Κυριακής η διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της οποίας επικυρώθηκαν οι υποψηφιότητες για τις 13 περιφέρειες αλλά και του 34χρονου οικονομολόγου Γαβριήλ Σακελλαρίδη για το Δήμο Αθηναίων.  Είχε προηγηθεί ψηφοφορία , που είχε ζητήσει η Αριστερή Πλατφόρμα, για το  αν θα εξεταστεί κάθε υποψηφιότητα ξεχωριστά ή «πακέτο», υπέρ της  οποίας ψήφισαν 64 μέλη της ΚΕ, κατά 96 και υπήρξαν δύο λευκά.
Όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr,  οι πιο έντονες ενστάσεις διατυπώθηκαν για τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέα Βουδούρη , ενώ μικρότερες ήταν αυτές για τους υποψήφιους στο Νότιο Αιγαίο, δήμαρχο Λειψών Μπενέτο Σπύρου και στη Δυτική Μακεδονία, ιδιοκτήτη τοπικού τηλεοπτικού σταθμού, Θεόδωρου Καρυπίδη που ήταν προτάσεις των ΑΝΕΛ.
Πάντως, μετά την ένταση και την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπραςπήρε, για λίγο, τον λόγο και απευθυνόμενος στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, ο οποίος είχε πει νωρίτερα ότι «η ενδεχόμενη τελική επιλογή πολιτικών προσώπων που έχουν ψηφίσει το πρώτο Μνημόνιο και την κυβέρνηση Σαμαρά βρίσκεται εκτός αποφάσεων του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και στέλνει λάθος μηνύματα στον λαό», τόνισε χαρακτηριστικά: «Η διαφωνία σας καταγράφηκε, τώρα το θέμα είναι αν θα δώσουμε όλοι μαζί την μάχη»«Αυτό είναι αυτονόητο» απάντησε ο κ. Λαφαζάνης.
Νωρίτερα, απαντώντας  στον επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης είχε πει χαρακτηριστικά: «Πρέπει να σταματήσουν να φαινόμενα δυσανεξίας ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε όρους πλειοψηφίας και εκλογικής νίκης και σταθερότητας».
Με την ψηφοφορία, οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ για τις 13 περιφέρειες θα είναι και επίσημα οι εξής:
- Ανατολική Μακεδονία και Θράκη:  ο πρόεδρος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Κώστας Μορφίδης
- Αττική:  η βουλευτής της Α΄Αθήνας  Ρένα Δούρου
- Βόρειο Αιγαίο: η δημοσιογράφος της πρώην ΕΡΤ Αγλαΐα Κυρίτση
- Δυτική Ελλάδα: ο βουλευτής Αχαΐας Βασίλης Χατζηλάμπρου
- Δυτική Μακεδονία: ο δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης του τοπικού τηλεοπικού σταθμού Flash tv Θόδωρος Καρυπίδης
- Ήπειρο: η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη
- Θεσσαλία: η βουλευτής Λάρισας Ηρώ Διώτη
- Ιονίων Νησων: ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος, υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ το 2010 και περιφερειακός σύμβουλος Κεφαλονιάς
- Κεντρική Μακεδονία: η βουλευτής της Α΄Θεσσαλονίκης Δέσποινα Χαραλαμπίδου
- Κρήτη: ο βουλευτής Ηρακλείου Μιχάλης Κριτσωτάκης
- Νότιο Αιγαίο: ο νυν δήμαρχος Λειψών Μπενέτος Σπύρου
- Πελοπόννησος: ο ανεξάρτητος βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης
- Στερεά Ελλάδα: ο βουλευτής Βαγγέλης Αποστόλου


aftodioikisi.gr