Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Σας ενημερώνουμε ότι Το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου σε συνεργασία με την κα. Ελένη Μοσχοβάκη, Σχολική Σύμβουλο 47ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής, διοργάνωσε στις 18/1/14 βιωματικό σεμινάριο ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών προσχολικής αγωγής στη συναισθηματική νοημοσύνη

Σας ενημερώνουμε ότι Το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου σε συνεργασία με την κα. Ελένη Μοσχοβάκη, Σχολική Σύμβουλο 47ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής, διοργάνωσε στις 18/1/14 βιωματικό σεμινάριο ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών προσχολικής αγωγής στη συναισθηματική νοημοσύνη.
Σκοπός του σεμιναρίου αυτού, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του ΚΠΕ, Εγκρεμού 30, ήταν η αλληλεπίδραση ανάμεσα στα μέλη της ομάδας των εκπαιδευτικών και η ενίσχυση της ενσυναίσθησης, της ικανότητας δηλαδή να μπαίνει κανείς συναισθηματικά στην θέση του άλλου. Τονίστηκε η σημασία του να προσπαθούμε να «δούμε» τις δυσλειτουργικές συμπεριφορές των παιδιών αλλά και των ενηλίκων από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Ως μέσα χρησιμοποιήθηκαν η παρακολούθηση βίντεο, η συμμετοχή σε βιωματικές ασκήσεις και το μοίρασμα σκέψεων και συναισθημάτων. Στο σεμινάριο συμμετείχαν 10 εκπαιδευτικοί προσχολικής αγωγής και οι δύο συντονίστριες της ομάδας, κ.κ.  Μαρία Λαδάκη, ψυχολόγος, και Μαριάννα Τάσση, παιδοψυχίατρος, ενώ το καλωσόρισμα – πρόλογο έκανε η κ. Μοσχοβάκη.
Από τα προφορικά σχόλια των εκπαιδευτικών και τα ερωτηματολόγια αξιολόγησης που συμπλήρωσαν, φάνηκε ότι οι συμμετέχουσες βίωσαν θετικά αυτή την εμπειρία και έμαθαν καινούργια πράγματα. Φάνηκε για άλλη μια φορά η ανάγκη για συναισθηματική επαφή, ιδιαίτερα σημαντική σε αυτή την εποχή κρίσης που διανύουμε, κατά την οποία σπάνια βρίσκουμε τον κατάλληλο χώρο και χρόνο για τέτοιου είδους επικοινωνία. Διατυπώθηκε αίτημα για επανάληψη παρόμοιων δράσεων.


\\KPESERVER\UserShares\shared\etairia\ΕΠΙΣΤΟΛΟΧΑΡΤΑ - ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ\Υπογραφή ΒΣ νέο 6-12-2011.jpg