Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Ο λαός μας πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του και να στείλει στα αζήτητα τις πολιτικές της Δημοτικής αρχής, αναγορεύοντας σε καθοριστική δύναμη των εξελίξεων τη Λαϊκή Συσπείρωση και στο Δήμο και στην περιφέρεια.

Στην προχθεσινή συνεδρίαση  (7-2-2014) του ΝΠΔΔ συζητήθηκε το θέμα της επέκτασης και τροποποίησης της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «ΠΑΝΔΩΡΑ», της πρώτης ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.που δημιουργήθηκε στο Δ. Χίου, κάτι που είχαμε καταγγείλει ως ΛΑΣ εξαρχής , αλλά κανείς δεν άκουγε .
Το καταγγείλαμε γιατί πιστεύουμε ότι αφενός, έτσι αλλοτριώνονται οι εργασιακές σχέσεις αλλά και αφετέρου ότι αυτός δεν είναι ο ορθός  τρόπος  στελέχωσης των βρεφονηπιακών σταθμών  ή άλλων κοινωνικών δομών του Δήμου (κολυμβητήριο κλπ) και δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα.  Αντιθέτως ανοίγει κερκόπορτες ιδιωτικοποίησης και  εξάρτησης του ενοικιαζόμενου προσωπικού.
 Οι κοινωνικές δομές αφορούν παιδιά και είναι ανεπίτρεπτο από παιδαγωγικής άποψης  να αλλάζει κάθε λίγο  το εκπαιδευτικό προσωπικό.  Σε κάθε περίπτωση ως παράταξη είμαστε αντίθετοι  στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών με οποιαδήποτε μεθόδευση κι αν γίνεται αυτή .
            Καταγγείλαμε  από τότε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού προσώπου , όπως και χθες  ότι, όταν έχεις να λειτουργήσεις κοινωνικές δομές σαν ΝΠΔΔ ή  ως Δήμοτική Αρχή,  έστω και με το νομικό πλαίσιο που προβλέπει ο Νόμος δεν περιμένεις να φτάσει ο κόμπος στο χτένι για να κινητοποιηθείς  .
 Ενημερώνεις τον κόσμο , τους ωφελούμενους και μπαίνεις  μπροστάρης για διεκδικήσεις, δεν εγκλωβίζεσαι στη μίζερη διαχείριση της φτώχειας, των νόμων και των εγκυκλίων όπως κάνει η δημοτική αρχή και οι πρόεδροι των νομικών προσώπων μαζί με την πλειοψηφία των ΔΣ.
Δεν αποδεχόμαστε ότι  ο μόνος ρόλος μας   ως τοπική διοίκηση    είναι να  εκτελούμε αδιαμαρτύρητα τις εντολές μιας κυβέρνησης,   που έχει με τις πράξεις της καταρρακώσει τα πάντα. Ο ρόλος μας ως διοίκηση είναι να δημιουργούμε πολιτικές με βάση τις ανάγκες του λαού μας και να παλεύουμε για την εφαρμογή τους ακόμα και την επιβολή της απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων, αυτή είναι  και η διαφορά μας .
 Καταγγέλλουμε την κατά πλειοψηφία απόφαση του ΝΠΔΔ και την εισήγηση του προέδρου του,για επέκταση της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «ΠΑΝΔΩΡΑ», ζητούμε τη διεκδίκηση πρόσληψης προσωπικού με σταθερές εργασιακές σχέσεις μέσα από το Δήμο, καταγγέλλουμε την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου , που παρά την ομόφωνη απόφαση του  Δημοτικού Συμβουλίου στις 5-2-2014 για την επανεξέταση των ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. – ψήφισε την πρώτη επέκταση – και που με την εύκολη αυτή λύση ανοίγει την πόρτα στην ιδιωτικοποίηση των δομών -  και στο περαιτέρω ξεπούλημα των Κοινωνικών Υπηρεσιών  .
Ο λαός μας πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του και να στείλει στα αζήτητα τις πολιτικές της Δημοτικής αρχής, αναγορεύοντας σε καθοριστική δύναμη των εξελίξεων τη Λαϊκή Συσπείρωση και στο Δήμο και στην περιφέρεια.