Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ




Η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ στηρίζει τους αγώνες των μικρομεσαίων αγροτών και τις αποφάσεις των τοπικών συνεταιρισμών που ανάγκασαν και τη διοίκηση της ΕΜΧ να πάρει απόφαση για κινητοποίηση. Ξέρουμε ότι δε βγαίνουν στο δρόμο για προνόμια, αλλά για να παλέψουν ενάντια στην επίθεση που δέχονται με τα απανωτά χαράτσια, την αύξηση της φορολογίας και του κόστους παραγωγής, τη μείωση τιμών παραγωγού, το νέο φορολογικό. Γιατί 2 χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές δεν έχουν πάρει τις αποζημιώσεις στα χέρια τους, που όμως κι αυτές με τις προϋποθέσεις που βάζουν θα αφορούν ελάχιστους απ’ τους αγρότες που πληγήκαν.
Οι μικρομεσαίοι αγρότες έχουν πλέον πλούσια εμπειρία από τις αντιαγροτικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Όλα τα μέτρα που πάρθηκαν διαχρονικά, από την ένταξη της χώρας μας στην τότε ΕΟΚ και σήμερα ΕΕ, στόχο είχαν και έχουν το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και τη συγκέντρωση της γης και της αγροτικής παραγωγής σε λίγα χέρια. Στη γραμμή στήριξης της πολιτικής ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς κινείται και ο ΣΥΡΙΖΑ που αποδέχεται τις βασικές επιλογές και τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ και "ορκίζεται" στο όνομα του ευρωμονόδρομου. Μάλιστα ο ισχυρισμός του ότι με κυβέρνηση της «αριστεράς» θα λυθούν τα προβλήματα των αγροτών, δημιουργεί αυταπάτες ότι υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος στα πλαίσια της ΕΕ. Είναι όμως αυτή ακριβώς η πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου που έχει προκαλέσει 1,5 εκατ. άνεργους, τους δεκάδες χιλιάδες αστέγους, τους εκατοντάδες χιλιάδες πεινασμένους, που εμπορευματοποιεί την Υγεία και την Παιδεία, που χαρατσώνει άγρια τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, για να διασφαλίζει τα κέρδη των μονοπωλίων.
            Γι’ αυτό κι ο αγώνας των μικρομεσαίων αγροτών δεν αφορά μόνο τους ίδιους, αφορά την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τη νεολαία και τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας γιατί είναι αγώνας συνδεδεμένος με το διατροφικό πρόβλημα του λαού μας. Γι' αυτό πρέπει να στηριχθεί με κάθε τρόπο. Να γίνει υπόθεση συνολικά της Λαϊκής Συμμαχίας.
Ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς χρειάζεται και μπορεί να δυναμώσει, πιέζοντας περισσότερο για την ικανοποίηση των αγροτικών διεκδικήσεων. Προοπτική μπορεί να έχει μόνο υιοθετώντας τα πλαίσιο αιτημάτων του Πανελλαδικού Συντονιστικού των Μπλόκων και ξεπερνώντας τους ντόπιους εκπροσώπους της ΠΑΣΕΓΕΣ στα συνεταιριστικά όργανα των αγροτών, που προσπαθούν να τους αποπροσανατολίζουν οδηγώντας τους σε αιτήματα που είναι στην κατεύθυνση της κυβερνητικής πολιτικής και των κατευθύνσεων της ΚΑΠ- ΕΕ. Προοπτική υπάρχει μέσα από τη λαϊκή συμμαχία με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες, να παλέψουν για μια άλλη οργάνωση της κοινωνίας και της παραγωγής όπου ο πλούτος που παράγεται θα ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν, με τον αγώνα για αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, λαϊκή εξουσία και οικονομία. Γιατί όσο η αγροτική οικονομία και γενικότερα η οικονομία βρίσκεται στα χέρια των μονοπωλίων, οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν θα δουν προκοπή.
Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες να μην υποκύψουν στα διλήμματα που κάθε φορά τους βάζουν για να ξεχάσουν τα δικά τους συμφέροντα και να στηρίξουν αυτά της πλουτοκρατίας. Να αξιοποιήσουν την αρνητική εμπειρία τους, να σκεφτούν ποιος τους προειδοποιούσε όλα αυτά τα χρόνια για τη θύελλα που ερχόταν, να στηρίξουν το ΚΚΕ, που δεν τους είπε ψέματα, δεν τους γέλασε και ήταν πάντα δίπλα στους αγώνες τους. Να συστρατευτούν με το ΚΚΕ στους αγώνες, να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα του ευρωμονόδρομου, να τα τιμωρήσουν καταψηφίζοντάς τα στις ευρωεκλογές και στις τοπικές εκλογές με στηριξη στο ΚΚΕ.
Ισχυρό ΚΚΕ παντού, στη Βουλή, στην Ευρωβουλή, στην Περιφέρεια, στους δήμους.

Τέλος, καλούμε τους εργάτες, τα σωματεία, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τη νεολαία να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα των αγροτών.  Ο αγώνας θα φέρει τη νίκη!