Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Εκρηξη παγιδευμένου ΙΧ

10.04.2014 07:22
Ι


σχυρό τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Αθήνας σημειώθηκε στις στις 5.55 το πρωί της Πέμπτης όταν εξερράγη παγιδευμένο με 75 κιλά εκρηκτικών αυτοκίνητο επί της οδού Αμερικής, μεταξύ των οδών Σταδίου και Πανεπιστημίου, έξω από το υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος.
Οι δράστες είχαν κάνει προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην ιστοσελίδα zougla (στις 5:05) και στην Εφημερίδα των Συντακτών (5:15) και έδωσαν διορία 45 λεπτών. Η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ ήταν άμεση, το σημείο αποκλείστηκε άμεσα και δεν υπήρξαν τραυματίες. Και στα δύο τηλεφωνήματα οι δράστες έιπαν πως δεν πρόκειται για φάρσα
Βομβαρδισμένο τοπίο το σημείο της έκρηξης
Στις έξι παρά πέντε ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος καθώς αυτοκίνητο εξερράγη ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο μάρκας Nissan το οποίο, όπως έγινε γνωστό είχε κλαπή από την Καισαριανή στις 5 Απριλίου του 2014. Από την ισχυρή έκρΗ αστυνομία έχει προχωρήσει σε αποκλεισμό των οδών Αμερικής, Πανεπιστημίου και Σταδίου και ειδικοί χτενίζουν το σημείο.
Μέσα στην τράπεζα υπήρχαν δύο φύλακες, οι οποίοι δεν τραυματίστηκαν. Από την έκρηξη έχουν σημειωθεί μόνο μεγάλες υλικές ζημιές. Μάλιστα το αυτοκίνητο όπου ήταν τοποθετημένα τα εκρηκτικά διαλύθηκε. Μάρτυρας είδε νεαρό να αφήνει το αυτοκίνητο και να διαφεύγει του σημείο με μοτοσικλέτα που οδηγούσε συνεργός του.


Πηγή: Τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Αθήνας -Εκρηξη παγιδευμένου ΙΧ | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/150547#ixzz2ySJG91bz