Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΚΕ



Συνεχίζεται η επίθεση του κ. Μήτσουρα εκπροσώπου της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΚΜΗ κατά στελεχών του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωση με προσωπικές επιθέσεις στον υποψήφιο Δήμαρχο Χίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση Μ. Σκούφαλο , ενώ εκκρεμεί και η δίωξη ενάντια στον Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Χίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση και Πρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων και της ΑΔΕΔΥ Γιώργη Αμπαζή.
Με αφορμή την αποδοχή της αίτησής  του από τον εφέτη εισαγγελέα για να ανοίξει ξανά η υπόθεση,   σπεύδει να βγάλει τελεσίδικα συμπεράσματα για το αποτέλεσμα , κομπορρημονώντας για δικαίωση,  χαρακτηρίζοντας το Μάρκο Σκούφαλο, «υπόδικο, συκοφάντη και υβριστή» , δείχνοντας για άλλη μια φορά το μένος του !
 Φυσικά , έχουμε ξαναπεί,  ότι η στάση αυτή δεν είναι τυχαία μπροστά στις εκλογικές μάχες αλλά και στους γενικότερους ταξικούς αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Η Λαϊκή Συσπείρωση, τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ,  είναι οι μόνοι που βρίσκονται στη δίνη των μηνύσεων και του ταξικού μίσους του κ. Μήτσουρα και αυτό πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη οι εργαζόμενοι , ο λαός μας  και μπροστά στις εκλογές αλλά και την επόμενη μέρα.
 Ενοχλεί, το ότι ήμασταν η μόνη ουσιαστική αντιπολίτευση στο Δήμο, πρωτοπόροι στην πάλη ενάντια στην εμπορευματοποίηση υπηρεσιών μέσω του Δήμου από ΚΟΙΝΣΕΠ και κάθε επιχειρηματικό σχέδιο συγκυβέρνησης και ΕΕ. Τον ενοχλεί ότι του κόψαμε την επιχειρηματική φόρα, ότι δεν αφήσαμε το άρμεγμα του δήμου να συνεχιστεί, ότι δεν μπορεί να μας βάλει στο τσεπάκι του, όπως έγινε σε συγκεκριμένο κάλεσμα του ίδιου κι άλλων με αφορμή τις ΚΟΙΝΣΕΠ , που παρευρέθηκαν για «ενημέρωση» στελέχη της δημοτικής αρχής, του ΣΥΡΙΖΑ και της «Πρωτοβουλίας». Ξέρει ότι θα μας βρει μπροστά του και αυτός είναι ο χειρότερος εφιάλτης του.
                Ενοχλεί, το ότι σταθερά απορρίψαμε και παλέψαμε ενάντια σε τέτοιες λογικές στο νερό, την ενέργεια σε όλο τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι. Ενοχλεί,  το ότι έχουμε στρατηγική πρόταση για διέξοδο από την κρίση προς οφελος του λαού με τον ίδιο στο τιμόνι της εξουσίας. Αυτό είναι το κρίσιμο!
Ο λαός μας δεν πρέπει να παρασυρθεί  ούτε από τους νέους πηχαίους και γκεμπελικούς  τίτλους που κατασκευάζει  ο κ. Μήτσουρας αλλά ούτε και από τα προσωπικά του συμπεράσματα. Δυστυχώς έχουμε υποχρέωση να απαντήσουμε και πάλι για να διαλυθούν τα νέα σύννεφα λάσπης εναντίον μας.
Τονίζουμε προς το λαό τα εξής:
·         Ο κ. Μήτσουρας είναι αρκετά έξυπνος για να μπορεί να ξεχωρίσει τη διαφορά της ύβρεως από την πολιτική κριτική ή την πολιτική εκτίμηση που ο ίδιος φαίνεται να μην αντέχει. Επικαλείται όμως την ύβρη για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Είναι ύβρης για τον κ. Μήτσουρα το ότι η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ παλεύουν ενάντια σε κάθε απόπειρα ιδιωτικοποίησης κοινωνικών υπηρεσιών. Ότι αποκαλύπτουν στα μάτια του λαού το ρόλο των διάφορων ΚΟΙΝΣΕΠ, ΜΚΟ κλπ σε όλη την Ελλάδα. Ότι δεν τον άφησαν να υπογράψει σύμβαση με το Δήμο, που ο ίδιος θα είχε συμμετοχή 114,65 ευρώ!!!  Αν αυτό είναι «υβρεολόγιο» όπως ισχυρίζεται, τότε απλά αποδεικνύει ότι  το μόνο που τον ενδιαφέρει με κάθε κόστος ,είναι να αναλάβει να προωθήσει τέτοιες πλευρές μέσω της ΚΟΙΝΣΕΠ που εκπροσωπεί. Μέχρι και ο ίδιος ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης κ. Ρακιτζής, δήλωσε: «Υπάρχει κίνδυνος τα ΚΟΙΝΣΕΠ να γίνουν νέες ΜΚΟ νέες εστίες διαφθοράς». Ας μηνύσει και αυτόν!
Μια τέτοια πρακτική βέβαια του ίδιου και άλλων πανελλαδικά, πάει χέρι-χέρι με την επίθεση στους κομμουνιστές, στη Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ που στέκονται σταθερά υπέρ της υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων και μέσα από τους Δήμους.

·         Ο κ. Μήτσουρας αναφέρει στην τελευταία του ανακοίνωση ότι το Δημοτικό Συμβούλιο την τελευταία φορά που ο ίδιος κινήθηκε νομικά συνεδρίασε «χωρίς να έχει την αρμοδιότητα» αφού επρόκειτο για «προσωπική υπόθεση» και «όχι πολιτική». Από που και ως που κρίνει ο ίδιος για λογαριασμό του Δημοτικού Συμβουλίου ότι δεν είχε την αρμοδιότητα να συνεδριάσει όταν διώκεται εκλεγμένο μέλος του, λόγω των πολιτικών του τοποθετήσεων;  Νομίζει ότι θα ζητήσουμε την άδειά του;

·         Γιατί «κλαψουρίζει» ο κ. Μήτσουρας,  όταν κατηγορήθηκε με συγκεκριμένη πολιτική κριτική ότι στηρίζει τις δράσεις της εγκληματικής Χρυσής Αυγής στο νησί; Ήταν ή δεν ήταν η μόνη ιστοσελίδα εκείνη που διαχειρίζεται που προπαγάνδισε τις φασιστικές φιλανθρωπίες των Χρυσαυγιτών σε ΑμεΑ, σχολεία κλπ; Που πρόβαλλε υποψηφίους της και τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου της ενόψει των εκλογών και μάλιστα αφήνοντας αιχμές ότι κάποιοι «ανυσηχούν»; Αυτά είναι «προσωπικά» ή «πολιτικά» ζητήματα; Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει ή δεν έχει την υποχρέωση και το δικαίωμα να τα κρίνει και να τα καταδικάσει; Τι περίμενε, ότι θα έμενε ανενόχλητος να προπαγανδίζει τις φασιστικές πρακτικές;

·         Ο κ. Μήτσουρας ισχυρίζεται ότι έγινε αντικείμενο επίθεσης του οργανωμένου συστήματος βάζοντας μέσα σε αυτό και τη Λαϊκή Συσπείρωση, τον επικεφαλής της. Θα ήταν ανέκδοτο αν δεν λεγόταν με ύφος χιλίων καρδιναλίων. Ο κόσμος γνωρίζει ότι η Λαϊκή Συσπειρωση όχι μόνο δεν είναι κομμάτι του συστήματος, αλλά επιδιώκει και παλεύει με αξιοζήλευτη συνέπεια για την ανατροπή του, χωρίς να το κρύβει. Μάλλον μπερδεύει τη δική του πολιτική στάση ως γέννημα θρέμμα του συστήματος, ως υποστηρικτή της βάρβαρης πολιτικής της ΕΕ, ως αβανταδόρου, που προβάλλει την κυρίαρχη πολιτική  της συγκυβέρνησης μέσα από την ιστοσελίδα του.
Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά:
 Δεν τρομοκρατούμαστε! Η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, φίμωσης της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ, μπροστά στις εκλογές δεν θα περάσει. Η δημοτική αρχή έχει άλλη μια ευκαιρία να κόψει εντελώς και τελεσίδικα τον ομφάλιο λώρο με τον κ. Μήτσουρα και ό,τι εκπροσωπεί .
Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν αποστομωτική απάντηση συμμετέχοντας στους καθημερινούς αγώνες,  ψηφίζοντας καθοριστικά τη Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμο και Περιφέρεια και το ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές.