Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Τροπολογία δίνει παράταση για την ενδοδημοτική κινητικότητα – Μέχρι πότε μπορούν να υποβληθούν οι αιτήσεις


Παράταση 20 ημερών σε όσους υπαλλήλους των ΟΤΑ επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τις διατάξεις του προγράμματος εθελοντικής κινητικότητας, προκειμένου να μεταταγούν στον φορέα προτίμησής τους, δίνειτροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τις Ευρωεκλογές. Μάλιστα, στην αιτιολογική έκθεση τονίζεται ότι καθώς ο νόμος για την εθελοντικής κινητικότητας δημοσιεύθηκε στις 26 Μαρτίου 2014 «προς διευκόλυνση των ενδιαφερομένων να μην ενεργήσουν σε ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο, παρατείνεται η προθεσμία».  Αποσαφηνίζεται δε, πως η αρχική προθεσμία των πέντε ημερών, αφορούσε σε εργάσιμες ημέρες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η αρχική προθεσμία που έληγε στις 2 Απριλίου παρατείνεται για τις 22/4, δηλαδή,  αμέσως μετά το Πάσχα.
Με την ίδια τροπολογία
* Ορίζεται πως το ποσό με το οποίο θα χρηματοδοτηθεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», θα είναι δυνατόν να αποδοθεί κατευθείαν στους φορείς που το υλοποιούν, αντί μέσω των ίδιων των δήμων όπως γινόταν μέχρι σήμερα.
* Προσδιορίζεται ο τρόπος υπολογισμού της αποζημίωσης για ζημιές άνω των 15.000 ευρώ, που υπέστησαν ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας από τα γεγονότα της 12ης Φεβρουαρίου του 2012, και προσαυξάνεται κατά 50% η αποζημίωση των διατηρητέων ακινήτων. Σε περίπτωση καταβολής ασφαλιστικών αποζημιώσεων, τα ποσά της αποζημίωσης μειώνονται ισόποσα, ενώ διευκρινίζεται πως η αποζημίωση αφορά μονάχα ζημιές που υπέστη το κτίριο.
* Επανακαθορίζεται ο τρόπος υπολογισμού του δικαιώματος που έχουν οι δήμοι, επί των κερδών από την πώληση ιαματικών ή μη υδάτων, επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα όριά τους: Πιο συγκεκριμένα, ενώ μέχρι σήμερα το καταβλητέο υπέρ του δήμου ποσοστό, προσδιοριζόταν με βάση τα πωλούμενα λίτρα ύδατος, με την τροπολογία υπολογίζεται επί της συνολικής αξίας των πωλήσεων, κατά περίπτωση. Από την άλλη, οι επιχειρηματίες προσδιορίζουν την αξία των πωλήσεων του εκάστοτε μήνα με δήλωση που υποβάλλουν, στην οποία υπολογίζεται το υπέρ του δήμου δικαίωμα και το ύψος του, ενώ μέχρι σήμερα υποχρεούντο στην έκδοση δελτίου αποστολής που συνόδευε το μεταφερόμενο νερό.

aftodioikisi.gr