Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Μικρή ΔΕΗ…. Μεγάλα Συμφέροντα!


Συνεχίζεται το ξεπούλημα της περιουσίας που ανήκει στον Ελληνικό λαό και των επιχειρήσεων που παράγουν και διαθέτουν κοινωνικά αγαθά.
Τι να σημαίνει άραγε «μικρή» ΔΕΗ για τους καταναλωτές; Λέτε ο ιδιώτης να έχει κοινωνικές ευαισθησίες ή θα τον ενδιαφέρει η κερδοφορία του και πως θα την αυξήσει; Λέτε να τον ενδιαφέρουν τα κοινωνικά τιμολόγια και τα νοικοκυριά που δεν έχουν ρεύμα ή θα πρέπει να ξαναέχουμε θύματα για να τους ξαναθυμηθούμε; Λέτε τελικά μέσα από το δήθεν ανταγωνισμό να ωφεληθούμε οι καταναλωτές; Ή θα γίνει όπως με τα πλοία και τα αεροπλάνα που απομόνωσαν το νησί μας.
Επιπλέον εμείς οι Χιώτες πρέπει να σκεφτούμε ότι η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται στο νησί μας έχει πολύ μεγάλο κόστος, μπορούσε όμως η ενιαία ΔΕΗ να συμψηφίζει αυτό το κόστος με τη φθηνή ενέργεια που παραγόταν στα λιγνιτορυχεία και να μας προσφέρει την ηλεκτρική ενέργεια με ενιαίο τιμολόγιο. Τι θα γίνει τώρα; Ποιος θα πληρώσει τη διαφορά;
Εμείς οι εργαζόμενοι λέμε

ΟΧΙ στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών.
ΝΑΙ στην κοινωνική πολιτική και στα φθηνά τιμολόγια των υπηρεσιών κοινωνικής ωφέλειας που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας και θα στηρίζουν την κοινωνία.

            Καλούμε το Χιώτικο Λαό να σταθεί εμπόδιο σ’ αυτό το ξεπούλημα