Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Ένα (ακόμη) Ζάππειο να σωθούμε


samaras-zappeioΜας έλειψαν εκείνα τα μαγικά πρωινά που μας μάζευε ο Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο και μας έλεγε πως το φάρμακο (μνημόνιο) σκοτώνει τον ασθενή (Ελλάδα). Τότε η Ελλάδα μόλις είχε μπει στο μνημόνιο και ο ασθενής ακόμη το πάλευε..

Μας έλειψαν εκείνες οι ωραίες παρουσιάσεις με τα οικονομικά στοιχεία που μας έδειχνε ο αρχηγός της ΝΔ, με το όνειρό του για τη Νέα Ελλάδα, χωρίς χρέος και με μπόλικη Ανάπτυξη, Ανάπτυξη, Ανάπτυξη. Του άρεσε να το λέει 3 φορές για να το χωνέψουμε. Και όλα αυτά θα τα κατάφερνε σε 2-3 χρόνια το πολύ. Του είχαν μάλιστα βγάλει το παρατσούκλι του Χάρι Πότερ, κάποιοι κακεντρεχείς!

Μας έλειψε εκείνο το τεράστιο σχέδιο που είχε ο Αντώνης Σαμαράς για την προστασία των αδυνάμων και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Και την περιβόητη αποκατάσταση των αδικιών, μόλις αυτός θα αναλάμβανε την εξουσία. Δυστυχώς κάποιες χιλιάδες συνταξιούχοι πέθαναν και δεν πρόλαβαν να τις δουν.. (από φυσικά αίτια! γιατί όλες οι κοινωνικές υπηρεσίες δούλεψαν άψογα).
Σήμερα δύο χρόνια μετά και με τον Αντώνη Σαμαρά πρωθυπουργό, έχουμε 2 εκ. ανέργους, απροσδιόριστο αριθμό εκ. λαθρομεταναστών, χιλιάδες αστέγους και πεινασμένους στα συσσίτια, εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις κλειστές, με εκατοντάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες να συλλαμβάνονται καθημερινά, τις εξαγωγές να βυθίζονται και τα νοικοκυριά να είναι βαλτωμένα στα χρέη και την απελπισία. Έχουμε συμπολίτες μας να αυτοκτονούν και άλλους να μεταναστεύουν. Έχουμε ανθρώπους που φεύγουν όπως όπως.. είτε από τη ζωή είτε από τη χώρα! Έχουμε μία Χρυσή Αυγή γίγαντα, έχουμε καρτέλ, έχουμε απ' όλα..
Αυτό που ακόμη δεν έχουμε και ψάχνουμε, είναι τα ισοδύναμα μέτρα που υποσχόταν ο αρχηγός της ΝΔ, αντί των φόρων του τότε κακού ΠΑΣΟΚ. Ίσως κάπου εκεί στα καθίσματα του Ζαππείου, να είναι χαμένο εκείνο το χαρτί του μνημειώδους αντιμνημονιακού συγγράμματος που περιέγραφε τα ισοδύναμα μέτρα.. Και αν δεν ήταν κάποια στιγμή η ΔΗΜΑΡ και στη συνέχεια το ΠΑΣΟΚ, ο Αντώνης Σαμαράς σήμερα θα είχε «ακούσει» την τρόικα και θα είχε καταργήσει και το νόμο Κατσέλη για τους πλειστηριασμούς.

Μην έχουμε αυταπάτες! Το όνειρο της «άλλης» σωτηρίας ξεκίνησε από τα μαγικά Ζάππεια..

Καλούμε τον Πρωθυπουργό που είχε εκείνο το θεϊκό «δεξιό σχέδιο» στο τσεπάκι και που τελικά κατέληξε να ψάχνει υπουργούς Οικονομικών στους συνεργάτες του Κώστα Σημίτη, να παραδώσει τα κλειδιά του Ζαππείου στον Αλέξη Τσίπρα. Να δώσει την ευκαιρία και στον Αλέξη να δοκιμάσει και αυτός τις δυνατότητές του, να μας παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την έξοδο από την κρίση. Γιατί έχει κι αυτός το μαγικό ραβδάκι. Σίγουρα! Και μοιάζει πολύ στον Αντώνη Σαμαρά.

Και οι δύο τους, στις πιο κρίσιμες περιόδους για τη χώρα, αρνήθηκαν να αναλάβουν κυβερνητικές ευθύνες και προτίμησαν πουλώντας φύκια, να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές. Ίσως επειδή μοιάζουν τόσο πολύ, να ονειρεύονται σήμερα, να συγκυβερνήσουν.

Μας έλειψαν τα Ζάππεια..
Θέλουμε ένα (ακόμη) Ζάππειο για να σωθούμε!


Γρηγόρης Σταματιάδης

www.tokentro.gr