Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

ΚΑΡΜΑΝΤΖΗΣ - ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ , ΣΥΝΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΙΕΙΣ


Δελτίο Τύπου
Μια στρέβλωση που για πολλά χρόνια ταλαιπωρούσε τους αλιείς έρχεται να θεραπεύσει η τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: «Ανάπτυξη Υδατοκαλλιεργειών», οβουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος. Για την τροπολογία υπήρξε συνεργασία και αυτή συνυπογράφηκε και από τον βουλευτή Σταμάτη Κάρμαντζη.
Πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί χιλιάδες αλιείς στη χώρα μας και, αντιστοίχως,  δεκάδες στο νησί μας, οι οποίοι, αν και είναι κάτοχοι επαγγελματικών αδειών αλιείας σκάφους, καθώς και ατομικών επαγγελματικών αδειών δεν μπορούν να είναι μέλη Αλιευτικών Συλλόγων, παρά μόνο κάτω από πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Γεγονός που απέκλειε τη συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των αλιέων.
Με την προσθήκη που προτείνει στον νόμο 1361/1983 ο Κώστας Τριαντάφυλλος, μέλη σε Αγροτικούς – Αλιευτικούς Συλλόγους δύνανται να γίνουν όλοι οι κάτοχοι επαγγελματικών αδειών αλιείας σκάφους, καθώς και ατομικών επαγγελματικών αδειών, εν ενεργεία ή συνταξιούχοι.
Η παραπάνω προτεινόμενη προσθήκη – τροπολογία  υπήρξε διαχρονικό αίτημα των αλιέων, στο οποίο ενέσκηψε και για το οποίο ο Κώστας Τριαντάφυλλος εργάστηκε συστηματικά.