Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ : " ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΕ ΔΡΑΚΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΑΙΩΝΙΑ "


Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο του έργου «Πέλαγος Πολιτισμού» διοργανώνει μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Β. Αιγαίου, το 2ο Φεστιβάλ Παραμυθιού, αυτή τη φορά στην Ικαρία, το τριήμερο12-14 Σεπτεμβρίου 2014, με τίτλο  "Παραμύθια με Δράκους που ζουν αιώνια". 

Παραμυθία και πείραγμα, σιωπή και μοίρασμα, γέλιο και μαγεία: πότε η αλήθεια διαλέγει για άρμα της το θαύμα; Επτά διαφορετικές φωνές, επτά από τους καλύτερους Έλληνες παραμυθάδες αφηγούνται παραδοσιακά παραμύθια.  

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια εισαγωγικά στην απλή σοφία του παραμυθά, στη λειτουργία και τη σημασία των παραμυθιών, στον ρυθμό και τη μελωδία του λόγου τους και στον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να κάνουμε δική μας σήμερα την πανάρχαια και ταπεινή τέχνη της αφήγησης.

Το Φεστιβάλ υλοποιείται από την «ΑΜΚΕ Θέατρο η Ζωή μου» Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Για τα σεμινάρια είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλ.  6973204475 

Εκτός από τις εκδηλώσεις, δύο ερευνητές-παραμυθάδες θα γυρίσουν τα χωριά της Ικαρίας για να καταγράψουν παραδοσιακά παραμύθια.  Το υλικό που θα συγκεντρωθεί θα παρουσιαστεί σε έκδοση από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την διατήρηση και την ανάδειξη της προφορικής παράδοσης του νησιού.  Όσοι είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 6977357719. 

Για περισσότερες λεπτομέρειες, παρακαλούμε επισκεφθείτε τον ιστοχώρο του «Πελάγους Πολιτισμού» http://www.pelagospolitismou.gr  καθώς και στα  μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Θεσμού