Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Λύση στο θέμα της αδειοδότησης αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμων – Νέα παράταση έως τον Φεβρουάριο


Νέα παράταση, ως τις 8 Φεβρουαρίου 2015, δίνει η Κυβέρνηση για την αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα και αναγκάστηκαν να αναστείλουν από 1ης Σεπτεμβρίου τη λειτουργία τους. Αυτό ορίζεται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπογράφεται από τον υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο, τον υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, και τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό. Η νέα παράταση αποφασίστηκε μετά το αίτημα νεοεκλεγέντων δημάρχων, που συναντήθηκαν πρόσφατα με τον κ. Ανδριανό και του ανέφεραν ότι από τον Απρίλιο, ένα μήνα δηλαδή πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, μέχρι και τον Σεπτέμβριο, οπότε ανέλαβαν καθήκοντα οι νεοεκλεγείσες δημοτικές αρχές, παρατηρήθηκε σε πολλές περιπτώσεις κωλυσιεργία στις απαιτούμενες διαδικασίες για την αδειοδότηση, χωρίς γι” αυτό να ευθύνονται οι νέες δημοτικές αρχές.
Η ΚΥΑ ορίζει πως οι διοικήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων για τις οποίες εκκρεμεί η αδειοδότηση ή οι φορείς στους οποίους αυτές ανήκουν υποχρεούνται να αποστείλουν μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου στον γενικό γραμματέα της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κατάσταση σχετική με τις εκκρεμότητες που έχουν ως προς την αδειοδότηση, και στο τέλος κάθε μήνα μέχρι και τον Ιανουάριο του 2015 έκθεση προόδου αναφορικά με τις γενόμενες εργασίες.
Η προθεσμία της 8ης Φεβρουαρίου συμπίπτει με την προθεσμία που ορίζεται στον νόμο 4178/2013 για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, η οποία αποτελεί και προϋπόθεση για την έκδοση άδειας λειτουργίας στις αθλητικές εγκαταστάσεις.
Η παράταση δεν αφορά περιπτώσεις όπου έχει εκδοθεί πρωτόκολλο κατεδάφισης από την αρμόδια υπηρεσία ή η εγκατάσταση έχει κριθεί ακατάλληλη για λόγους στατικής ανεπάρκειας.


aftodioikisi.gr