Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Σταμ. Κάρμαντζη για την Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940



Ο εορτασμός της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, δεν είναι μια τυπική διαδικασία. Είναι μια άσκηση Ιστορικής Μνήμης για όλους μας, ένα καθήκον των νεότερων γενιών απέναντι στην αυταπάρνηση και τη θυσία της Γενιάς του 1940, για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι.  Είναι μια υποχρέωση μετάδοσης της ιστορικής πραγματικότητας, ειδικά στη Νέα Γενιά, που αποτελεί διαχρονικά την ελπίδα του Έθνους μας.
Απαντώντας υπερήφανα «Όχι» στην επιβολή του Ιταλικού Φασισμού, η γενιά του Αλβανικού Μετώπου, όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, έδωσαν μήνυμα αξιοπρέπειας, ενότητας και αντίστασης σε ολόκληρο τον κόσμο, σε μια εποχή σκοτεινή και δύσκολη.  Οι νίκες του Ελληνικού Στρατού στα βορειοηπειρώτικα βουνά ήταν οι πρώτες νίκες απέναντι στις δυνάμεις του Άξονα που γέμισαν ελπίδα τους λαούς της Ευρώπης.
Σήμερα, σε άλλες συνθήκες, η πατρίδα μας εξακολουθεί να αγωνίζεται. Η εποποιΐα του 1940, το «πνεύμα του μετώπου», η ομοψυχία και η ενότητα, αποτελούν για μας πολύτιμες παρακαταθήκες και πηγή έμπνευσης στους μικρούς και μεγάλους αγώνες της εποχής μας.

Σταμάτης Κάρμαντζης

Αντιπεριφερειάρχης Χίου