Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΡΑΣΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΙΟΥ


24 Οκτωβρίου 2014
Αγαπημένε  μας
Αξέχαστε Πάνο Καρασούλη

Ολόκληρη η Χίος που αγάπησες, είναι εδώ σήμερα για να σε υποδεχτεί και να σε αποχαιρετήσει.  Με πραγματική συγκίνηση και βαθύτατο σεβασμό έχουμε συγκεντρωθεί για να σου απευθύνουμε τον τελευταίο χαιρετισμό.
Ολόκληρη τη διαδρομή σου, την σφράγισε ανεξίτηλα η συμμετοχή σου στον μεγάλο και ηρωικό Αγώνα για την Ελευθερία, αυτό που υπήρξε το έπος της Εθνικής μας Αντίστασης.  Σε μια περίοδο σκοτεινή, όπου όλα «τά σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά», εσύ και οι συναγωνιστές σου, με κορυφαίο ανάμεσά τους τον ήρωα Ιάσονα Καλαμπόκα,  δώσατε τον καλόν αγώνα για την Ελευθερία και την Αξιοπρέπεια της Πατρίδας μας. Κι είχες την ευτυχία να δεις τους κατακτητές να φεύγουν ταπεινωμένοι και την πατρίδα μας ελεύθερη.
Αλλά και αργότερα, τον καιρό της ειρήνης, εξακολούθησες την προσπάθεια για την προκοπή και την ευημερία του τόπου μας. Υπήρξες αφοσιωμένος οικογενειάρχης, άριστος επαγγελματίας  και πρότυπο ενεργού και δραστήριου πολίτη.
Μια ξεχωριστή θέση στη διαδρομή σου, είχε η συνειδητή σου προσπάθεια να διασωθεί και να διαδοθεί η Ιστορική Μνήμη, να μην ξεχαστούν τα ιστορικά γεγονότα της εποχής που κι ο ίδιος από πρώτο χέρι έζησες. Με την ακούραστη μαρτυρία σου, την αρθρογραφία σου και το συγγραφικό σου έργο, μας άφησες ισχυρή παρακαταθήκη την οποία υποσχόμαστε να σεβαστούμε και να τιμήσουμε.




Αγαπημένε μας
Αξέχαστε Πάνο Καρασούλη
Είχα την τύχη και την τιμή να σε γνωρίσω προσωπικά και να διδαχτώ από σένα. Από την ευθυκρισία και την ανιδιοτέλεια σου. Με ιδιαίτερη συγκίνηση φέρνω στη μνήμη μου, τη διαρκή ανησυχία σου για τη διάσωση της ιστορικής μνήμης, για την απόδοση της πρέπουσας τιμής στους ήρωες συναγωνιστές σου. Με τρόπο συμβολικό και εμβληματικό αυτή σου η αγωνία συμπυκνώθηκε στη διαρκή φροντίδα για την ευπρέπεια του Μνημείου της Εθνικής μας Αντίστασης στο λιμάνι της Χίου, κάτι που μαζί εργαστήκαμε για να το πετύχουμε.
Εκφράζω το βαθύτατο σεβασμό μου, υποκλίνομαι στη σορό σου, συμμετέχω στο πένθος των οικείων σου και να είσαι ήσυχος ότι θα μας μείνεις αλησμόνητος, γιατί πεθαίνουν όσοι λησμονιούνται και Εσύ δεν πρόκειται να ξεχαστείς. 
Θα είναι αιώνια η μνήμη σου, αγαπημένε Πάνο Καρασούλη. 

Καλό σου ταξείδι