Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014

Υπ. Εργασίας: Ανακοινώθηκαν οι 42.000 επιτυχόντες των δύο νέων προγραμμάτων voucher (πίνακες)


Αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος οι οριστικοί πίνακες των 42.000 επιτυχόντων και επιλαχόντων, για τα δύο νέα προγράμματα απασχόλησης τύπου «voucher». Επίσης, αναρτήθηκαν στη «Διαύγεια» οι υπουργικές αποφάσεις των Μητρώων Ωφελουμένων μαζί με τους οριστικούς πίνακες.
Πρόκειται για τις 30.000 θέσεις του προγράμματος «Επιταγή εισόδου για νέους ηλικίας από 25 έως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας» και για τις 12.000 θέσεις του προγράμματος «Επιταγή εισόδου για νέους ηλικίας από 18 έως 24 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας».
Πιο αναλυτικά, τα προγράμματα αυτά προσφέρουν στους ωφελούμενους ανέργους:
– Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 έως 120 ωρών, με έμφαση στην ανάπτυξη οριζόντιων δεξιοτήτων.
– Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, συνολικής διάρκειας 380 έως 450 ωρών και με διάρκεια έως τους 6 μήνες.
– Υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των καταρτιζομένων από τον πάροχο κατάρτισης, πριν και κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης.
Η μοριοδότηση των ανέργων έγινε μέσα από την αξιολόγηση: α) της διάρκειας της συνεχόμενης ανεργίας, β) του ετήσιου συνολικού εισοδήματος ατομικό ή οικογενειακό (οικ. έτος 2014), γ) της συμμετοχή ωφελουμένων σε αντίστοιχες δράσεις επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται επίσης για τα οριστικά αποτελέσματα μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος www.voucher.gov.gr και από την ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων δράσεων ΕΚΤ www.eye-ekt.gr, χρησιμοποιώντας τον Κωδικό Αριθμό Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής (ΚΑΥΑΣ).


aftodioikisi.gr