Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Το Ελεγκτικό Συμβούλιο να προστατεύσει τα συμφέροντα του Δημοσίου στο Ελληνικό




Μείζονος σημασίας παραμένει για τους Οικολόγους Πράσινους η ακύρωση πώλησης του Ελληνικού στη Lamda  Development και η αποτροπή τσιμεντοποίησης της περιοχής.
Στο πλαίσιο αυτό, οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουμε στην  συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό, την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, στις 10:00, έξω από το Ελεγκτικό Συνέδριο, (Τσόχα και Βουρνάζου 4),  για να απορριφθεί η ένταση της Lamda Development, ενάντια στην απόφαση του Ζ΄ κλιμακίου, που ακυρώνει τη σύμβαση πώλησης του Ελληνικού.
Σήμερα, ο συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, Γιάννης Τσιρώνης παρέστη στη συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε στο ΤΕΕ, η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού, με θέμα τις εξελίξεις μετά την απόφαση του Ζ' Κλιμάκιου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε ότι η σύμβαση παραχώρησης στη Lamda Development παραβιάζει βασικές αρχές διαφάνειας.
Σε παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Γ. Τσιρώνης σημείωσε ότι κάθε ένα τετραγωνικό παραπάνω που χτίζεται δεν έχει πλέον μόνο περιβαλλοντικές συνέπειες, αλλά και σοβαρές επιπτώσεις στις τοπικές οικονομίες καθώς η περιοχή υποβαθμίζεται και υποβαθμίζεται η αξία της. Ως εκ τούτου, τόνισε, η δόμηση του Ελληνικού δε θα συνεισφέρει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αντιθέτως θα πλήξει σημαντικά τους τοπικούς επαγγελματίες.
Επίσης, έκανε λόγο για δύο επίπεδα «απιστίας του ΤΑΙΠΕΔ»: αφενός δεν περιγράφονται σε κανένα χωροταξικό σχέδιο τα στρατηγικά οφέλη της «επένδυσης»,  αφετέρου οι αξίες στις οποίες πωλείται το Ελληνικό είναι έξω από κάθε λογική.