Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Συγχαρητήρια επιστολή Βαρβιτσιώτη στον Νίκο Τσάκο


nikos_tsakos_
Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Tsakos Energy Navigation, Νίκο Τσάκο για την εκλογή του ως Προέδρου τηςΙΝΤΕRΤΑΝΚΟ. Επισημαίνεται ότι ο κ. Νίκος Τσάκος εξελέγη την περασμένη εβδομάδα νέος Πρόεδρος της INTERTANKO από το Συμβούλιο των Μελών της, ενώ έως τότε εκτελούσε χρέη ενός εκ των τριών Αντιπροέδρων της Διεθνούς Ένωσης.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης, στην επιστολή του μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει τον σημαντικό ρόλο που αποδίδει η διεθνής ναυτιλιακή κοινότητα στην Ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα και τους Έλληνες επιχειρηματίες. «Η εκλογή σας στην εξόχως τιμητική αυτή θέση από τα Μέλη της INTERTANKΟ, του σημαντικότερου θεσμικού φορέα στον τομέα των δεξαμενοπλοίων με ουσιαστική και εποικοδομητική συνεισφορά διεθνώς, σηματοδοτεί την αναγνώριση, το κύρος και την ποιότητα των Ελλήνων πλοιοκτητών, οι οποίοι με τις σταθερά υψηλές επιχειρηματικές επιδόσεις τους και τις συνεχείς προσπάθειες τους διατηρούν την ναυτιλία της χώρα μας στην πρώτη θέση παγκοσμίως», χαρακτηριστικά τονίζει.
Παράλληλα, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημειώνει στην επιστολή του ότι «αποτελεί συνέχεια της παράδοσης των τελευταίων ετών η επιλογή Ελλήνων σε θέσεις ευθύνης διεθνών οργανισμών της ναυτιλίας, γεγονός που προσδίδει κύρος τόσο στην Ελληνική ναυτική οικογένεια, όσο και συνολικά στην χώρα μας» ενώ, κλείνοντας, αναφέρει ότι: «Σας συγχαίρω και πάλι και σας εύχομαι υγεία και καλή επιτυχία στο έργο σας, ευελπιστώντας στη συνέχιση της αγαστής μέχρι σήμερα συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου και της INTERTANKO προς όφελος της Ελληνικής και διεθνούς ναυτιλίας».
Σημειώνεται, ότι η INTERTANKO αποτελεί τη Διεθνή Ένωση Ανεξάρτητων Πλοιοκτητών Δεξαμενοπλοίων. Τον Ιανουάριο του 2014 η Ένωση αριθμούσε 212 Μέλη των οποίων ο στόλος αντιστοιχεί σε περίπου 3.040 δεξαμενόπλοια συνολικής μεταφορικής ικανότητας (dwt) 270 εκατομμυρίων. Στο πλαίσιο της INTERTANKO εξετάζονται οι συναφείς πολιτικές και διαμορφώνονται οι θέσεις της ναυτιλιακής βιομηχανίας στον τομέα των δεξαμενοπλοίων, ενώ παράλληλα αποτελεί πηγή συναφούς πληροφόρησης και παροχής οδηγιών για την ναυτιλιακή βιομηχανία υγρών φορτίων. Στόχος τηςINTERTANKO είναι οι ασφαλείς μεταφορές, η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και η δημιουργία συνθηκών ελεύθερου και θεμιτού ανταγωνισμού στις διεθνείς θαλάσσιες μεταφορές.

e-nautilia.gr