Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλη, με τον Αν. Υπουργό Υγείας Λ. Γρηγοράκο



Γ. Πατούλης : Εθνική προτεραιότητα για την  Κ.Ε.Δ.Ε. η διασφάλιση της υγείας των πολιτών που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές

Με τον Αν. Υπουργό Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκο συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γιώργος Πατούλης.
Σκοπός της συνάντησης ήταν να τεθεί στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ένα ζήτημα που κατά την Κ.Ε.Δ.Ε. αποτελεί εθνική προτεραιότητα και δεν είναι άλλο, από τη διασφάλιση υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών .
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Πατούλης επισήμανε στον Αν. Υπουργό Υγείας κ. Γρηγοράκο την ανάγκη στελέχωσης των νησιών με Γενικούς Ιατρούς και «να βοηθήσουμε τους κατοίκους των απομονωμένων νησιών και ορεινών περιοχών να έχουν πρόσβαση και σε άλλες ιατρικές ειδικότητες κατά τους χειμερινούς μήνες». Οι γιατροί αυτοί θα πρέπει να λάβουν από τη Πολιτεία μισθολογικά κίνητρα καθώς και προσωποπαγείς θέσεις σε νοσοκομεία, σε κέντα υγείας και αστικού τύπου  κέντρα υγειάς.
Ζήτησε επίσης τη βελτίωση των συνθηκών αεροκομιδής, αλλά και τη δυνατότητα υπογραφής εποχικών συμβάσεων υγειονομικού προσωπικού για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών κατά την τουριστική περίοδο. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επεσήμανε ότι « Η ΚΕΔΕ έχει αναγάγει σε εθνικό ζήτημα την υγεία των πολιτών των απομακρυσμένων περιοχών. Δεν θα επιτρέψουμε να μείνει ούτε ένας πολίτης χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.»

Επίσης τέθηκε από τον κ. Πατούλη, στο πλαίσιο της υιοθέτησης μιας νέας πολιτικής προληπτικής ιατρικής, η δημιουργία της «Κάρτας Πρόληψης» για τους κατοίκους των μικρών νησιών , καθώς και η θεσμοθέτηση τακτικών επισκέψεων σε αυτά από εξειδικευμένους ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, όπου θα προβαίνουν σε προληπτικές εξετάσεις των κατοίκων. Ο Αναπληρωτής Υπουργός δεσμεύτηκε για νομοθετική ρύθμιση των διεκδικήσεων της Κ.Ε.Δ.Ε.  πάνω στα συγκεκριμένα ζητήματα.