Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Συνεχείς γκάφες και «Πτωχός» συντονισμός του υπ. Οικονομικών εμπόδιο στην Ανάπτυξη


xardouvelis-ptoxosΤο υπουργείο Οικονομικών δεν σταματά να μας εκπλήσσει.
Υπό την απειλή ενός ΣΥΡΙΖΑ που καλπάζει με μόνο όχημα τα λάθη της κυβέρνησης και όχι τον προγραμματικό του λόγο, το υπουργείο Οικονομικών λειτουργεί σαν να είναι το μόνο υπουργείο σε αυτόν τον πλανήτη.

Ο κ. Χαρδούβελης ανύπαρκτος πολιτικά, έχει κλειστεί στο καβούκι της γραφειοκρατίας. Ο κ. Πτωχός ο φερόμενος ως συντονιστής της κυβέρνησης Σαμαρά, είναι άγνωστο τι ακριβώς συντονίζει.

Κάποιες από τις κεντρικές επιλογές Σαμαρά, διαψεύδονται για μία ακόμη φορά, τη στιγμή που χρειάζονται χειρουργικές επεμβάσεις για να ανακάμψει η οικονομία.

Το αλαλούμ με τη ρύθμιση για τις «100 δόσεις», η καθυστέρηση εφαρμογής και τελικά η εξαίρεση του τραγικού ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος αποδεικνύουν το λειτουργικό, πολιτικό και επικοινωνιακό μπάχαλο που υπάρχει μεταξύ Μαξίμου, υπουργείου οικονομικών και συναφών υπηρεσιών.

Πριν από κάποιους μήνες διέρρεαν «κύκλοι» του υπουργείου Οικονομικών παίζοντας τα δικά τους παιχνίδια, πως το πρόβλημα της ανάπτυξης και ειδικά σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, βρισκόταν στο επιτελείο του υπ. Ανάπτυξης και ειδικά στο πρόσωπο του Δένδια και παρά τις επιτυχίες του τελευταίου στα διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Σήμερα αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά πως αυτό το υπ. Οικονομικών και με αυτό τον «Συντονισμό» εργάζεται αντίθετα στην ανάπτυξη και την πολιτική σταθερότητα.

Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.gr