Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ


Η ολοκλήρωση των εργασιών για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου στη Χίο αποτελεί προτεραιότητα για την τοπική κοινωνία και τον νομικό κόσμο της Χίου.  Αυτός είναι ο βασικός άξονας για τον Κώστα Τριαντάφυλλο, στο πλαίσιο των επαφών και της παρακολούθησης της υλοποίησης αυτού του σημαντικού έργου για το νησί μας.
Στο πλαίσιο αυτό, καταθέτοντας σχετική Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, με τη διαδικασία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ο αρμόδιος Υπουργός, μεταξύ άλλων απαντά ότι:
«Λόγω της μέχρι τώρα μη συμβατικής συμπεριφοράς του αναδόχου, ως προς το χρονοδιάγραμμα, η ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. εξετάζει τις δυνατότητες που υπάρχουν για τη συνέχιση των εργασιών, αφενός με βάση τη ζητηθείσα χρηματοδότηση του έργου, αφετέρου με βάση τις ισχύουσες διατάξεις της νομοθεσίας για τα δημόσια έργα. Σχετικές αποφάσεις ως προς τη συνέχιση ή όχι των εργασιών με τον ίδιο ανάδοχο θα ληφθούν εντός του Δεκεμβρίου 2014».

Επίσης, έχει ζητηθεί χρηματοδότηση του έργου από το Π.Δ.Ε. «για τα έτη 2015-2016 με το συνολικό ποσό των 5.000.000 ευρώ προκειμένου αυτό να ολοκληρωθεί στο τέλος 2016….εφόσον εξασφαλιστεί η ζητηθείσα χρηματοδότηση και δεν επαναληφθούν οι καθυστερήσεις με ευθύνη του αναδόχου, το έργο μπορεί να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2016».